Marcus Råsberg|29 februari, 2024, 11:08

Jag väljer att spela på Boston ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Boston bröt förlustsviten på hemmaplan mot Dallas senast

  • Boston har vunnit tre av fem matcher på hemmaplan mot Vegas

  • Vegas saknar flera stora stjärnor

  • Boston är obesegrade efter full tid i sex raka matcher

Bröt förlustsviten

Natten till fredag ställs två topplag mot varandra när Vegas Golden Knights beger sig till östkusten för match mot Boston Bruins. Två topplag som inte riktigt fått det att stämma senaste matcherna. Boston ligger tvåa i tabellen bakom Vancouver och Vegas har tappat lite mark i tabellen och ligger just nu på en tioendeplats. Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen och den matchen vann Vegas på hemmaplan med 2-1 efter förlängning. I den här matchen tror jag Bruins tar revansch!

Boston är, vanligtvis, ett av ligans bästa lag på hemmaplan. Men, senaste tiden har laget haft det tufft i TD-Garden framför hemmafansen. Bruins hade de en förlustsvit på fyra raka matcher på hemmaplan och självförtroendet på hemaplan började svikta en aning. Dock lyckades de vända trenden genom att vinna mot topplaget Dallas efter dramatiskt straffavgörande senaste hemmamatchen och jag tror att den vinsten kan ge laget självörtroende inför den här matchen.

Obesegrade i sex raka

Även om båda lagen har svag form just nu så kan finns fler ljusglimtar hos Boston. Bruins har, förvisso förlorat tre raka matcher. Men, faktum är att Brad Marchands mannskap är obesegrade efter full tid i sex raka matcher. Sex raka matcher har got till förlängning för Boston och där har de endast kyckats vinna en av dessa. Med det sagt så är det tighta matcher och små marginaler som avgjort för Bruins senaste tiden och även om de har svag form så har de betydligt bättre form än Vegas.

Boston har fördel i inbördes möten när lagen mötts i TD-Garden. Där har Boston vunnit tre av totalt fem matche sedan Vegas kom till ligan. Vegas är dessutom fortsatt utan Mark Stone och Jack Eichel även i den här matchen och det är spelare som behövs när de möter lag som Boston. Med dessa anledningar väljer jag att placera Boston MOney Line hos Unibet inför mötet.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Boston - Vegas
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.