Kevin Andersson|29 februari, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på Över 5.5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • På de tio senaste matcherna lagen emellan har de blivit i snitt sex mål.

  • Colorados fem senaste matcher på bortais har resulterat i ett genomsnitt på åtta mål.

  • Chicago släpper in i snitt tre mål eller fler per match i de tio senaste.

Sett ok ut på hemmais trots omständigheterna

Inför den här säsongen visste Chicago Blackhawks att deras säsong skulle handla om den nya stjärnan Connor Bedard, och bortom hans individuella prestationer har de haft lite att glädjas åt, förlorat 16 av sina senaste 19 matcher och hamnat sist i Central Division. På hemmaplan har Blackhawks förvånansvärt sett stabila ut, med ett facit på 11-15-4 på 30 spelade matcher, men med snudd på den sämsta målskillnaden i ligan på -85 har de absolut ingen förhoppning om en playoff-spurt inom en snar framtid.

Connor Bedard leder vägen för Blackhawks den här säsongen med imponerande 40 poäng på 45 spelade matcher, och i målet har de överträffat förväntningarna, med en sammanlagd GAA på 3,51 och en räddningsprocent på .899. Senast för Chicago var ännu en förlust, med mål från Entwistle och Foligno som höll det jämnt innan den före detta Blackhawks-stjärnan Patrick Kane avslutade matchen 3-2 i förlängning och gav Chicago möjlighet att plocka upp en solid poäng på hemmaplan.

Dominant seger senast

Colorado Avalanche har haft vissa svackor den här säsongen, men för det mesta har de varit heta, och de kommer in i den här matchen med ett facit på 36-19-5, vilket placerar dem blott två poäng bakom både Winnipeg och Dallas i kampen om förstaplatsen i Central Division. På bortaplan den här säsongen har Colorado inte varit på topp med en resultatrad på 13-13-5 på 31 spelade matcher, men med en målskillnad på +31, om de kan bli friska och kanske gör en förstärkning i truppen vid transferdeadlinen kommer de vara otroligt farliga mot slutet av säsongen.

Den här säsongen leder megastjärnan Nathan MacKinnon vägen för Avalanche med 98 poäng på bara 60 spelade matcher, och i målet har de definitivt haft sina upp- och nedgångar, med tre målvakter som kombinerar för en GAA på 3,13 och en räddningsprocent på .899. Senast för Avalanche var en viktig hemmaseger över rivalen Dallas Stars, med fyra Avalanche-spelare som stod för två poäng eller fler när Alexandar Georgiev stoppade 33 av de 34 skotten i den dominanta 5-1-segern.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 03:00
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.