Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Richarlison har gjort mål i deras två senaste ligamatcher mot Liverpool och Manchester City.

  • Richarlison har gjort fyra mål i hans fyra senaste ligastarter.

  • Brassen är den som skjuter näst mest i hela Everton den här säsongen. Det är endast Calvert-Lewin som har ett högre skottsnitt per ligamatch.

  • Southampton har förlorat hela sju av deras åtta senaste ligamatcher.

  • Southampton besitter en horribel form samt en skadedrabbad spelartrupp. Everton är klara favoriter inför måndagen.

Målfarlig brasse

Tabellsjuan Everton tar sig an mittenlaget Southampton i en spännande ligadrabbning under måndagskvällen. Everton är favoriter inför mötet på Goodison Park. Hemmalaget kommer senast ifrån en imponerande 0-2 seger över derbykonkurrenten Liverpool. Det var hela 22 år sedan Everton vann Merseyside-derbyt på Anfield. Skadeläget har ljusnat i Ancelottis trupp, den viktiga mittfältsmotorn Allan var tillbaka på bänken mot Liverpool.

Det har däremot varit en annan brasse som varit frontfiguren för Everton på sistone. Vi pratar nämligen om Evertons nummer sju, Richarlison. 23-åringen har varit riktigt het i sista tredjedelen och mäktat med två raka ligamål. Han har alltså gjort mål i de två senaste ligamatcherna där Everton mött Liverpool och Manchester City. Med fyra mål i hans fyra senaste starter är brassen i en riktigt bra form just nu. Med ett snitt på 1,8 skott/ligamatch tror vi att Richarlison kommer ställa till problem även mot Southampton. Han har en förmåga att vilja gå direkt mot mål, vilket är väldigt svårt att försvara mot. Vi testar Richarlison över 0,5 skott på mål under måndagskvällen!

Horribel form och skadedrabbad trupp

Gästerna Southampton är inne i en riktigt svag period. Från att inleda Premier League-säsongen väldigt starkt har sedan Hassenhuttls mannar fallit pladask och rasat ner i tabellen. Deras fina inledning har dock gjort att klubben håller sig en bra bit ovanför den stundande bottenstriden, men deras nuvarande form är allt annat än godkänt.

Southampton har nämligen gått vinstlösa i åtta raka ligamatcher. Av dessa åtta är hela sju av dem förluster, där en förnedrande 9-0 förlust mot Manchester United är inkluderad. Hassenhuttl är en del skadebekymmer att handskas med också, spelare som Walcott, Minamino och Walker-Peters kommer missa måndagens match. Mittfältaren Romeu har dragit på sig en långtidsskada och missar förmodligen resten av säsongen. Med en urusel form och en skadedrabbad trupp tror vi att Everton har stora chanser att vinna under måndagen.

Speltips.se ger tipset:

Richarlison över 0,5 skott på mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 28/2 kl 09.56

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.