Axel Olsson|29 februari, 2024, 11:11

Jag väljer att spela på Milan DNB i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lazio är fortsatt väldigt ojämna. Riktigt svaga senast mot Fiorentina.

  • Lazio har en Champions League-match som väntar fyra dagar efter.

  • Milan har presterat på en högre nivå trots tre raka matcher utan seger.

  • Sarri har knappt roterat i startelvan. Spelarna ser slutkörda ut.

Alldeles för ojämna

Det fortsätter att svaja i Lazio-lägret. De bjuder på väldigt blandande prestationer och har därför svårt att lyfta sig från deras niondeplats. Det vill sig inte riktigt i ligaspelet och just nu ser det tufft ut att nå Europa-spel, då flera andra lag är klart bättre i nuläget. Därför var det en rejäl överraskning att Lazio fick med sig 1-0 hemma mot Bayern München. Den viktiga returen väntar på tisdag och det påverkar givetvis fredagens batalj.

Än så länge har Sarri inte roterat särskilt mycket i startelvan och det har synts tydligt på senaste, där flera spelare har sett slutkörda ut. Det tuffa matchandet har påverkat dem och Lazio stod för en riktigt svag insats i senaste ligamatchen mot Fiorentina. Det slutade endast med en 2-1 förlust trots att Fiorentina var totalt överlägsna i den matchen. En oroväckande insats och vi är inte alls imponerade av Sarris gäng. Med trötta ben, svaga insatser och en viktig CL-match som väntar – väljer vi att ta gästernas parti.

I ett bättre läge

Gästerna har också ett par sämre resultat i bagaget, men läget är ändå bättre hos Milan. De har presterat på en högre nivå i ligan och går i rask takt mot en säkrad topp 4-placering. De åkte absolut på ett bottennapp i 4-2 förlusten mot Monza, dock ska man inte dra allt för många växlar kring bortaförlusten mot Rennes. Milan avgjorde redan på hemmaplan och det handlade mer om att försvara den totala ledningen, för att ta sig vidare i Europa League.

Leao drömmålade i senaste kryssmatchen mot Atalanta och vi tycker faktiskt att Milans offensiv ser bra ut. Amerikanen Pulisic har gjort det förvånansvärt bra i Italien och han bildar en fin anfallsuppsättning tillsammans med Leao och Giroud. För gästernas del väntar också en Europa-match runt hörnet, det är dock två dagar senare än Lazios och de spelar hemma på San Siro. Milan är i ett bättre läge inför fredagens batalj och vi tycker att DNB-spelet lockar på dessa nivåerna.

fotboll, Serie A
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Lazio - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.