Joakim Östman|28 februari, 2023, 10:28

Jag väljer att spela på Pittsburgh ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Pittsburgh kommer från två-raka segrar.

  • Pittsburgh vann övertygande senast mot Tampa Bay med 7-3.

  • Pittsburgh måste fortsätta vinna för att hålla sig innanför en slutspelsplats.

  • Pittsburgh har ett bättre lag och ska trots spel på bortaplan hållas som favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Pittsburgh ml hos comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Slutspelsracet

Grundserien går in i den mest intensiva perioden och kampen om slutspelsplatserna går mot sitt avgörande. Pittsburgh är ett lag det flesta inför säsongen ansåg som ett slutspelslag men efter cirka 60-matcher spelade, har Penguins för det mesta blandat och givit. Pittsburgh hittas i dagsläget på den sista wildcard-platsen och frågan är om vi nått punkten, där inte bara bäst förre datum nåtts för denna spelarcoren utan även en bra bit ytterligare.

Pittsburgh kommer dock efter en tyngre period från två-raka segrar och senast mot Tampa Bay tog Penguins en övertygande 7-3 seger. Förhoppningsvis för Pittsburghs fans är det nu Penguins lägger i nästa växel och någonstans skulle det fortsatt förvåna om de missar slutspel.

Nashville är likt som onsdagsnattens gäster Pittsburgh i ett läge där de riskerar att missa slutspel. Nashville hittas utanför slutspel och när poängavståndet upp till sista wildcard-platsen är 6-poäng ser läget tufft ut. Ska vi även vara helt ärliga är lagen just närmst framför Nashville starkare och vi skulle bli mycket förvånade om Predators löser det under sista delen av grundserien.

Nashville har likväl tagit upp kampen och med tre-raka segrar hoppas Predators kunna bygga vidare på momentumet i mötet mot Pens.

Tradedeadline i fokus

Det mesta av ligans fokus ligger på fredagens tradedeadline, flera tunga namn har redan fått nya klubbadresser men fortsatt finns det en hel del intressanta namn som det ryktas om. Pittsburgh är en av klubbarna som garanterat kommer hitta på något och när det under helgen blev av med Kasperi Kapanens caphit finns det plötsligt lite möjligheter.

Senast i söndags skeppades även bland annat Nashville forwarden Tanner Jeannot till Tampa Bay där det fick ett sanslöst högt utbyte sett till kanadensarens kvalitet. Att påstå att Nashville således är säljare vore kanske att ta i men frågan är om Predators inte borde ge sig på ett försök till att reubuilda on the fly.

Skiftar vi fokus till mötet mellan Nashville – Pittsburgh är det två lag men nyvunnet självförtroende efter några segrar i ryggen. Vi håller dock Pittsburgh som det starkare av lagen och sett till söndagens trejd av ledningen i Nashville, är frågan hur spelargruppen reagerar även fast det fick ett rejält utbyte tillbaka.

Vi synar därför att Pittsburgh bygger vidare på deras momentum och tar en seger i det the music city. Spelet klickas dock inklusive förlängning då Pittsburgh trots allt möter ett Nashville som visat uppåtgående form.

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Nashville - Pittsburgh
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.