Daniel Jacobsson|28 februari, 2023, 13:05

Jag väljer att spela på dubbelchansen i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sheffield United har gott om självförtroende. Påväg tillbaka upp i Premier League!

  • Sheffield United har väldigt fina siffror på hemmaplan.

  • Tottenhams seger mot Chelsea ger laget vittring på topp 4 i Premier League. Vad prioriterar man?

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Sheffield United +0,5 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Imponerande siffror

Trots att Sheffield United inte leder Championship så är man där uppe och slåss med Burnley om vilka som är ligans bästa lag. Bramall Lane är aldrig lätt att komma till, varken för Championship- eller Premier League-motstånd. Här är det svårt att kontrollera en matchbild för gästerna och när Tottenham gästar, som aldrig vill äga bollinnehavet, kan värdarna utnyttja det faktum att man kommer få ha en del boll. Kan man bara lösa Spurs defensiv, vilket inte Chelsea gjorde i helgen som var, så har man en bra slagchans.

Sheffield United har en xG-siffra på hela 2.26 den här säsongen i Championship. Dessa siffror är hemma på Bramall Lane, där flera storklubbar haft problem genom åren och jag har en känsla av att Antonio Conte, eller assisterande tränaren som har ansvaret just nu, kan rotera sin trupp litegrann här. För gästerna är det här ett passande möte och det kommer inte vara någon större ändring i den taktiska planen. Hemmalaget kommer få chansen att spela sitt spel och förmodligen utnyttja ett inläggspel som är vasst. Bakåt får man fokusera på att hålla tätt.

Rotationsrisk

Harry Kane var osäker nyligen, Dejan Kulusevski har konkurrens från Richarlison och Heung-min Son känner man inte igen. Tottenham vann derbyt mot Chelsea trots dessa tre faktorer och imponerade därmed. Defensiven satt perfekt mot ett ineffektivt och formsvagt Chelsea men här kommer man möta ett lag som har rejält självförtroende och ingenting att förlora. Då kan det ställas till med problem och som många vet är det oftast i cuperna de största skrällarna sker. Att Sheffield går och vinner under fulltid här är väll inte så troligt, men som matchbilden förväntas bli ser jag ingen omöjlighet. Det här mötet kan mycket väl gå till förlängning dessutom.

Tight möte att vänta på Bramall Lane. Helt klart. Tottenham kommer inte åka till Sheffield och köra järnet från start till mål, framförallt inte med bästa möjliga lag när spelschemat är tight och hektiskt. Poängen i Premier League har aldrig varit viktigare när lag som Liverpool och Chelsea inte lär flyga upp i toppen. Kan man skapa ett försprång där betyder det mycket och mer än cuperna. Med det sagt, Antonio Conte kommer aldrig låta Spurs förlora det här mötet på förhand, men känslan är att man kan få problem trots att man kommer från en stark prestation senast. Sheffield United +0,5 spelas.

fotboll, fa cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:55
Sheffield U - Tottenham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.