Daniel Jacobsson|31 mars, 2024, 19:33

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården har ett väldigt stabilt försvar.

  • IFK Göteborg är alltid starka på Gamla Ullevi.

  • Avvaktande start är att vänta.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka på hemmaplan

IFK Göteborg har fått en försäsong under Jens Askou för första gången. Nu skall man slåss för att undvika den stora besvikelsen som man fick vara med om under fjolåret. Det har varit en hel del ändringar och omställningar mellan säsongerna. Bland annat har man tagit in en ren assisterande tränare till Askou, värvat en och annan spelare för att förstärka truppen men också blivit av med en och annan spelare. Mestadels för att spetsa till och få ett fräscht ansikte på årets trupp. Det återstår att se om Thomas Santos, Arbnor Mucolli och övriga som klev fram och blev nyckelspelare efter första halvan i fjol kan prestera på samma nivå.

Just Arbnor Mucolli har visat sig väldigt viktigt och rent ut sagt avgörande för det här laget. En annan sak som blir viktig och förhoppningsvis avgörande, för göteborgarnas del, är hemmapubliken och hemmaplanen överlag. Här har man varit starka genom åren och det även mot Djurgården. Det återstår att se om man kan komma ut starkt och överraska den svenska allsvenska publiken överlag. Man möter trots allt ett lag som är den främsta utmanaren till MFF på förhand. Det lär bli avvaktande till en början.

Utmanare till guldet

Bosse Andersson har återigen haft fullt upp under övergångsfönstret. Lucas Bergvall är såld för stora pengar och avslutar tiden i Djurgården efter sommaren, dessutom har man tagit in en landslagsback från Finland som skall vara Marcus Danielsons radarpartner och defensiven har verkligen blivit bättre redan nu. Utöver honom har man också värvat förra årets succé från Brommapojkarna, Samuel Leach Holm. Han kommer bli en av två radarpartners på mittfältet till Lucas Bergvall. Värda att nämna bland andra nyförvärv är Tobias Gulliksen och Deniz Hummet. Där har vi två spelare som kommer göra bra grejer för Djurgården i år.

Djurgården reser till Göteborg och är beredda på att det inte kommer bli någon ”walk in the park”. Här brukar man ha det tufft och det såg man inte minst förra säsongen. Det är givetvis så att Djurgården är klart vassare än Göteborg i år, men det kommer inte bli lätt. Det hade varit betydligt enklare att spela premiären på Tele2 Arena, där är jag övertygad om att man hade kört över Blåvitt – på nytt. Lagen möttes i cupen och det var jämnt fram till minut 70. Jag tror på en liknande start som där. Under 1 mål i första halvlek klickas på den asiatiska handikappsmarknaden. Vilket innebär att vi får pengarna tillbaka vid exakt ett mål i första halvlek.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 14:00
IFK Göteborg - Djurgården
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.