Jag väljer att spela på att City inte klarar sig utan kort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Domaren i matchen snittar tre kort per match och fler kort än den genomsnittliga domaren i ligan.

  • City löser spelet i sina fyra senaste ligamatcher.

  • I City startar med största sannolikhet både Nathan Aké och Fernandinho som är de spelarna som tagit flest kort i City, detta trots mindre speltid än majoriteten av övriga försvarsspelare.

  • Wilfried Zaha kommer ställas mot en ytterback som spelade så sent som i onsdags.

  • City har matchats stenhårt under april månad och visa spelare kommer vara extra slitna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

City Ö 0,5 kort hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stört City förut

Crystal Palace är ett av de lagen som tagit en del poäng mot suveränen Manchester City de senaste säsongerna. Sällan kommer jag glömma 1-3 segern på Etihad Stadium under 2018, där Andros Townsend stod för ett av den säsongens snyggaste mål. Förra säsongen skakade man fram ett oavgjort resultat på bortaplan och nu ställs man mot City i ett läge där Pep Guardiola på nytt kommer rotera deluxe, ligan är klar och fokuset är att ta sig till Champions League final. Tror därför Crystal Palace kan störa City här och framförallt skaka fram ett kort på motståndarna.

En nyckel till det blir klasspelaren Wilfreid Zaha som kommer vara referenspunkten offensivt när man väl Crystal Palace får låna bollen i den här matchen. På sin vänsterkant kommer Zaha troligen få möta någon av Joao Cancelo och Kyle Walker, som båda spelade mot PSG i en av årets tuffaste matcher mitt i veckan. Förhoppningsvis kan Zaha störa tillräckligt för att få med sig ett gult kort på högerbacken eller mittbacken innanför.

Rotation att vänta

Manchester City kommer rotera totalt i den här matchen och backlinjen och defensiva mittfältet kommer framförallt se nya spelare. Troligen kommer Nathan Ake och Aymeric Laporte in i mittlåset och på mittfältet så kommer trotjänaren Fernandinho att ta en plats. Vad är då unikt för dessa spelare? Jo, att både Fernandinho och Aké ligger i toppen av den interna kortligan. Trots att man spelat betydligt färre minuter än vad ordinarie mittbackar har gjort. Får vi dessutom Joao Cancelo som startande ytterback så startar topp tre i interna kortligan.

City kommer också till den här matchen med en månad av otroligt hård matchning bakom sig. Med den här matchen inräknad så kommer man ha spelat nio fotbollsmatcher på 29 dagar, vilket är en väldigt hård matchning sett till ordinarie schema. Crystal Palace exempelvis har under samma period endast spelat fyra matcher. Citys trupp är förvisso bredare men det kommer kännas hos vissa spelare och kanske orkar inte alla spelare ta den sista metern under hela matchen, vilket leder till att man tar ett kort istället. Spelet löser man i de senaste fyra ligamatcherna och vi hoppas trenden håller i sig här.

Som domare i matchen får vi David Coote, vilket ytterligare talar för vårt spel. Coote snittar tre kort per match och har ett högre kortsnitt än majoriteten av domarna i ligan.

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 13:30
Crystal Palace - Manchester City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.