Jag väljer att spela under 2.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i Kalmars tre inledande matcher.

  • Kalmar har fortfarande inte släppt in ett enda mål.

  • Spelet sitter i två av Sirius tre inledande matcher.

  • Efter tre matcher har Kalmar en målskillnad på 2-0.

  • Sirius har endast släppt in två mål på tre matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överraskat stort

Sirius har fått en flygande start på den allsvenska säsongen. I premiären fick man med sig en blytung pinne borta mot Norrköping, vilket följdes upp med tre poäng mot Halmstad, och senast stod man för en jätteskräll när man besegrade Häcken på bortaplan. Att efter matcher mot Norrköping, Halmstad och Häcken stå på sju poäng är otroligt imponerande för en klubb som tippas att hamna på den nedre halvan av tabellen. Säsongen är lång och mycket kan hända men än så länge har Sirius varit en av seriens allra största överraskningar. Efter vinterns tränarbyte och flera tunga spelartapp var förväntningarna på Sirius ganska låga men det är nog dags att man höjer förväntningarna på Uppsalaklubben nu. Kan man till och med bli ännu bättre än i fjol?

Där Sirius sett ut att ha utvecklats som mest från fjolårssäsongen så är det i defensiven. I David Mitov Nilsson har man fått en en målvakt av högsta allsvensk kvalité, Verona-lånet Joseph Colley har stått för tre imponerande insatser och egna produkten Jamie Roche ser ut att ha tagit stora steg. Försvarsspelet har imponerat och mot ett Kalmar som inte sprutat in mål finns det stora chanser för Sirius att hålla nere siffrorna. Man kanske inte håller nollan men här ska inte siffrorna rinna iväg.

Fortfarande inte släppt in ett mål

Precis som Sirius har Kalmar fått en drömstart på den allsvenska säsongen. Något enklare spelschema men efter matcher mot Östersund, Degerfors och Örebro står Kalmar också på sju poäng. Henrik Rydström som hämtades från just Sirius har fått en kanonstart på nya jobbet i gamla klubben. Utöver tre bra resultat har spelet stundtals sett lovande ut. Man kanske inte riktigt sattss på prov men matchen mot Sirius blir lite av en värdemätare innan det kommer fler tuffa matcher mot allsvenskt toppmotstånd. Inför lördagens match får Kalmar ses som små underdogs men här bör vi få uppleva en jämn och öppen match mellan två lag med många likheter.

Tittar man på Kalmars tre inledande matcher känns det självklart att klicka i ett underspel. Två mål framåt och noll insläppta bakåt är ett otroligt defensivt facit från smålänningarnas sida. Defensiven ser otroligt stabil ut men i anfallsspelet finns fortfarande mycket utvecklingspotential, speciellt i den sista tredjedelen. Man är skadedrabbade på anfallssidan och saknar en riktig målskytt. Sirius – Kalmar luktar målsnålt på långa vägar och undertecknad klickar i att det blir under 2.5 mål i matchen!

fotboll, allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Sirius - Kalmar
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.