Daniel Jacobsson|31 maj, 2024, 14:45

Jag väljer att spela på Real Madrid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Madrid är klassen vassare.

  • Vinicius Jr, Rodrygo och Bellingham har imponerat hela säsongen lång och har en mycket fin dagsform.

  • Carlo Ancelotti har använt sina ligaomgångar för att vara utvilade och förberedda till den här matchen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Överraskningen

Borussia Dortmund understryker faktumet att tysk fotboll har haft en riktigt stark säsong. Bayern München har fått stå i skuggan för både Bayer Leverkusen och nyss nämnda Borussia Dortmund den här säsongen. Det lovar gott inför det stundande mästerskapet som väntar i Tyskland den här sommaren. Under lördagen, när hela Champions League-säsongen skall avgöras, är Dortmund rejäla underdogs och det är med rätta. Undertecknad hoppas tillsammans med många andra att den tyska storstjärnan Marco Reus får avsluta sin karriär med en titel, men dessvärre ser det väldigt mörkt ut inför finalen.

Vägen hit har varit svår, men det går inte att glömma den faktorn att man hamnade på den betydligt lättare sidan av slutspelsträdet. Med det sagt, ingenting skall tas ifrån Dortmund på det sättet. Man förtjänar att vara här man är idag, men jag har en stark känsla att deras underläge, sett till kvalitet och annat, kommer visa sig tydligt i den här finalen. Det hade varit en annan sak om det var ett formstarkt lag med en fin ligasäsong bakom sig som skulle mäta krafter med Real Madrid, men laget med den gula väggen slutade på en blek femteplats i Bundesliga den här säsongen.

Förväntad startelva: Kobel; Maatsen, Schlotterbeck, Hummels, Ryerson; Emre Can, Sabitzer; Adeyemi, Sancho, Brandt; Fullkrug

Mästarna

Finalen i Champions League står för dörren alltså och givetvis är Real Madrid inblandat som så många gånger förr. Det här är matchen hela Madrid har väntat på i flera veckor, framförallt eftersom ligatiteln säkrades tidigt och formen varit såpass god. Real Madrid kliver in i den här finalen som enorma favoriter och det förhandstipset har man haft förr. Mina tankar inför matchen på Wembley är stenklara och känslan är att det uppskrivna bortalaget för dagen klarar av pressen ytterligare en gång. Här har man varit förr och förväntningarna har aldrig varit några problem i princip.

Det går inte att understryka nyckelspelarna tillräckligt. Jude Bellingham har varit otrolig för Real Madrid i år samtidigt som både Vinicius Jr och Rodrygo presterat på en väldigt hög nivå. Enligt spelbolag och andra experter är det just Bellingham och Vinicius Jr som är favoriter till Ballon d’Or i dagsläget. Det säger en del om klassen som finns i det här finallaget. Bortaoddset är något lågt, men det är lördagens bästa spel i finalen och det är precis det jag rekar. Real Madrid plockar hem sin 15:e Champions League-titel.

Förväntad startelva: Courtois; Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy; Kroos, Camavinga, Valverde; Vinicius Jr, Bellingham, Rodrygo.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Dortmund - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.