Daniel Jacobsson|31 maj, 2023, 12:05

Jag väljer att spela på BLGM i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • GAIS har svårigheter att göra mål – men skapar otroligt mycket chanser.

  • GAIS är storfavorit med rätta och segern är ett stenkast bort.

  • ÖIS har två raka segrar och ett självförtroende att väga upp mot GAIS.

  • Här möts ettan (GAIS 2.19) och tvåan (ÖIS 1.95) i xG-tabellen.

Underhållande derby

Oftast brukar derbymatcher få en jämn och tight innebörd men här tror undertecknad på något helt annat. GAIS, som varit väldigt bra såhär långt under säsongen, möter ÖIS på Gamla Ullevi i Göteborg och vi förväntar oss en underhållande tillställning. Dessa två lagen har formats av besvikelse senaste åren men ser nu ut att gå mot en positiv säsong i Superettan. Här får hemmalaget för dagen tillbaka Richard Friday, som var avstängd i det senaste mötet och det är bra för makrillarnas offensiv.

Som tidigare nämnts är GAIS det laget i Superettan som skapat med xG den här säsongen. Det säger en del, men det skall också nämnas att man har förbannat svårt att utnyttja siffrorna till fullo. Senaste omgången skapade man otroligt mycket målchanser men gick mållösa. Det kommer man inte göra länge till och jag tror att det lossnar i derbyt. Det blir åtminstone ingen nolla i protokollet.

Underdogs med glädje

ÖIS har äntligen lyckats vända på formen. Inför derbyt på Gamla Ullevi mot GAIS har man två raka segrar. Det är dessutom segrar där nyförvärvet inför säsongen Noah Christoffersson gjort mål två gånger om, viktigt för Örgrytes offensiv inför derbyt. Jag tror på en match som blir betydligt mer öppen än andra matcher av den här typen. GAIS och ÖIS har båda två fokus på offensiven i år och man lär inte hålla undan när det kommer till att anfalla i den här matchen heller. Jag tror inte att det blir så målsnålt och så vidare. Båda lagen gör mål känns som ett givet spel inför.

ÖIS trivs med underdogs-stämpeln inför och kommer utnyttja den väl. Absolut att GAIS är numret bättre enligt mig med, men med en form i ryggen och ett målskytte som kommit igång mer och mer är det ingenting att tveka på här. Laget har dessutom visat upp väldigt fina siffror när det gäller underliggande och det är också något som visar gott. Känslan är att besökarna på Ullevi den här torsdagskvällen får en underhållande tillställning att se.

fotboll, superettan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
GAIS - ÖIS
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.