Axel Olsson|31 maj, 2023, 12:04

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det är ligans två målfarligaste lag som möts.

  • Öster har gjort mål i åtta av deras nio ligamatcher.

  • Jönköpings Södra kommer senast ifrån en klar 4-1 seger mot Brage. Anfallaren Abdulla fortsätter att hitta nötet.

  • Östers anfallspar Bergmark Wiberg och Westermark har gjort hela 13 mål tillsammans. Den förstnämnda toppar skytteligan.

Ett energifyllt hemmalag

På förhand ser det ut att bli ett händelserikt och sevärt möte på Stadsparksvallen. Det är ligans två målfarligaste lag som drabbas samman i den tionde omgången och vi förväntar oss ett högt tempo från start. Jönköpings Södra öser in mål och står nu på 19 gjorda mål efter nio omgångar, vilket är ett otroligt starkt facit. Ett styrkebesked för klubben som hade en tuff säsong ifjol där man klarade sig från kval med en ynka poäng.

Jönköpings Södra har verkligen samlat kraft och ser ut som ett nytt lag i år. BLGM-spelet har suttit i sju av deras nio ligamatcher och det har varit ett sevärt lag att följa. De kommer senast ifrån en urstark 4-1 seger mot Brage där nyförvärvet Pashang Abdulla fick öka på sin målskörd. Han har gjort avtryck direkt i den nya klubben och står på sex mål efter åtta starter. Spanjoren Andres Garcia har fått sig en bra start från tränarbänken och det är ett hemmalag som har fyllts med energi av den här nystarten.

Ett vasst anfallspar

Öster har också imponerat och undertecknad tror att det blir ett lag att räkna med i denna absoluta toppen. De har truppen som krävs för att vara med och konkurrera om uppflyttningdsplatserna. Gästerna hade dock en sämre period nu i början av maj där laget gick vinstlösa i fyra raka ligamatcher. De dominerade dock flera av dessa matcherna och borde fått med sig mer än vad dem fick. Därmed var det en förlösande seger när Öster slog Landskrona Bois förra helgen med 2-1.

Anfallsparet Bergmark Wiberg och Westermark håller en riktigt hög Superettan-nivå. De har redan gjort 13 mål tillsammans och den förstnämnda toppar hela skytteligan. Öster har gjort mål i åtta av deras nio ligamatcher och skapar ett högt antal målchanser i varje omgång. De har en väldigt stark spelartrupp och gästerna kommer sätta en rejäl press på hemmalagets försvar. Det är två riktigt målfarliga lag som möts och då kan vi inte undgå det här målspelet!

fotboll, Superettan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Jönköpings Södra - Öster
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.