Erik Norin|31 maj, 2024, 13:02

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sirius löser spelet i fyra av sina fem senaste matcher.

  • Norrköping löser spelet i åtta av elva matcher den här säsongen.

  • Norrköpings defensiv har hittills varit katastrof.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Chans att distansera sig i botten

Sirius får här en gyllene chans att distansera sig från den absoluta bottenstriden med fyra poäng om man skulle vinna den här matchen. Man har annars under säsongen haft det väldigt tufft. Efter två inledande segrar på ett starkt sätt mot Halmstad och Sirius har man endast en seger på de nio senaste matcherna där man under samma period förlorat fem av dessa matcher. Vårt spel löser man i fyra av de fem senaste matcherna, där man tummat lite mer på defensiven för att kunna stödja skicklige anfallaren Salech mer i anfallsspelet.

Matcherna Sirius vunnit har ofta varit målrika och det är snarare mot mittenlag eller mer defensivt inriktade lag som Värnamo, Brommapojkarna och Västerås som spelet inte hittat rätt medan man mot bottenlagen och topplagen mer varit inblandade i målrika matcher. Sirius gillar att ha bollen och möter här en motståndare som absolut också vill göra saker med bollen när man har den i sin ägo. Tror offensivt spel kommer premieras och tror därför överspelet är rätt väg att gå.

Katastrofal säsong

Norrköping har inte alls fått den första tredjedel av säsongen som man vill ha och ligger för tillfället på negativ kvalplats i den Allsvenska tabellen. Här har man chansen att gå om Sirius vid seger och jag tror absolut att man tror att man kan ta en sådan seger. I sina bästa stunder kan man väldigt mycket och har exempelvis den här säsongen slagit lag som Häcken, Elfsborg och supernykomlingen Gais, men blandad detta med flera rejäla plumpar.

Den allra största plumpen kom nog senast när Värnamo lämnade Östergötland med en 4-0 seger och jag tror inte Norrköping efter en sådan insats kommer ut på något annat sätt än med mer anamma i laget och verkligen vill visa supportrarna att man kan mycket bättre. Det var dock tredje gången man släppte in fyra mål eller fler och man har redan också blivit krossade av AIK och Malmö den här säsongen. Vårt spel löser man i åtta av elva matcher den här säsongen och på bortaplan har man hittills släppt in 14 mål på sex spelade matcher.

fotboll, allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 17:30
USG - Malmö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.