Daniel Jacobsson|30 juni, 2024, 15:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Belgien gick vidare med nöd och näppe.

  • Frankrike är numret större och förväntar öka takten i slutspelet.

  • Att Kylian Mbappe är tillgänglig trots nässkadan är ett stort plus.

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Numret större

Varken Frankrike eller Belgien har övertygat på det sättet man hade förväntat sig. Nu går landslagen in i slutspelet och då krävs det både en och två växlar till. Att Kylian Mbappe är tillgänglig trots sin skada är helt avgörande för Frankrike, oavsett hur mycket man berömmer den franska bredden av spelare i världsklass. Fransmännen ingick i det som blev dödens grupp i efterhand, där man kryssade mot både Nederländerna och Polen. Vinsten kom mot Österrike, som senare gick och vann Grupp D före Frankrike och Nederländerna.

Frankrike har alltid fler nivåer i sig och är på förhand det landslag som har störst chans till guldet. Åtminstone enligt undertecknad. Nu väntar ett tufft möte i åttondelsfinalen, men Belgien har inte alls levt upp till förväntningarna och kan bli en tacksam historia för fransmännen om man bara hittar den egna nivån. Frankrike är numret större än Belgien och tar sig vidare till kvartsfinal.

Mer att önska

Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne och övriga storstjärnor i Belgien har inte kommit upp i en tillräckligt bra nivå. Gruppspelet hade mer att önska och Belgien behöver öka takten redan i inledningen av matchen mot Frankrike. Gör man inte det, så blir den här åttondelsfinalen en ensidig historia. Jag är övertygad om att Frankrike är aningen för tuffa för Belgien i dagsläget. Romelu Lukaku har tre bortdömda mål och med den oturen kommer man ingen vart medan Kevin de Bruyne inte orkar dra det stora lasset på egen hand. Belgien hade dessutom högre förväntningar på Jeremy Doku och Leonard Trossard.

Nu är inte turneringen slut, snarare tvärtom, den börjar ordentligt här. Belgien kommer dock få svårigheter och precis som tidigare mästerskap är man lite tunna i defensiven. Att lita på Debast, Faes, Castagne och andra mot Mbappe, Dembele, Griezmann i mästerskapets starkaste offensiv blir såklart tufft. När Frankrike står i runt 1.92 är det verkligen ett odds som lockar för den raka segern.

fotboll, EM
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:00
Frankrike - Belgien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.