Erik Norin|30 juni, 2024, 15:33

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Portugal imponerade mot både Tjeckien och Turkiet.

  • Slovenien har tre oavgjorda matcher med sämre statistik än sin motståndare.

  • Portugal har en mycket bättre trupp än Slovenien.

100% upp till 1500 kr Gratisspel

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Imponerade i gruppspelet

Portugal förlorade förvisso mot Georgien i den sista gruppspelsmatchen, men man var då klara gruppettor och roterade rejält i startelvan samt att den rejäla motivationen inte riktigt fanns där. Mot både Tjeckien och Turkiet, framförallt mot Turkiet så tycker jag att Portugal såg riktigt bra ut och även om det krävdes ett sent avgörande mot Tjeckien så har man sett flera saker som jag bara tror är positiva för laget.

Man har visat moral och vänt sent mot Tjeckien, man har visat att kvaliteten finns där och varit helt överlägsna mot Turkiet och sedan bara en sådan sak att Cristiano Ronaldo i ett friläge valde att spela bollen till Bruno Fernandes. Faktorer som jag tycker gör att det känns som att Portugal mår bra. Asian handicap-spelet jag rekar i den här matchen innebär att spelet sitter om Portugal vinner med två mål eller fler, men att vi får pengarna tillbaka om de vinner med ett mål. Riktigt spelvärt att höja insatsen för spelet tycker jag när jag är övertygad om att man vinner matchen.

Oavgjorda resultat hela vägen hit

Tre matcher, tre oavgjorda resultat. Så ser det ur för Slovenien hittills i den här turneringen och det räckte för att ta sig vidare som grupptrea eftersom Serbien var det enda laget som förlorade en match i gruppspelet. Slovenien hade tre oavgjorda matcher som sagt, men inte i någon av dessa matcher hade man exempelvis ett högre XG än sina motståndare. Man hade dessutom lägre bollinnehav i samtliga matcher och också färre målchanser. Stora målvaktsstjärnan Jan Oblak har verkligen levt upp till förväntningarna, men nu höjs svårighetsgraden ytterligare och då tror inte jag Slovenien kan stå emot.

Man ska dock har respekt för att mittbacken Jaka Bijol tillsammans med Oblak har varit en av turneringens bästa spelare. Backen har högt betyg i varje match och har hyllats i sina prestationer för Slovenien. Problemet här för Slovenien tror jag blir att Portugal har fler dimensioner i sitt anfallsspel än vad exempelvis England hade. Fler spelare som är delaktiga runt bollen, jag tror helt enkelt att Slovenien får det väldigt tufft här och att man förlorar med marginal.

fotboll, em
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Portugal - Slovenien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.