Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården har vunnit två raka matcher mot Häcken.

  • Djurgården slog AIK i derbyt senast.

  • Djurgården går starkt och har en fin hemmastatistik den här säsongen.

  • Häcken har ännu inte vunnit en match på bortaplan den här säsongen.

  • Två lag som är bra bakåt, släppt minst mål i allsvenskan den här säsongen, tight och spännande match väntar. Hemmaplanen avgör.

Starka

Regerande mästarna Djurgården får besök av Häcken på Tele2 Arena under lördagen. Ett möte som kan innehålla underhållning, dramatik och en välspelad fotbollsmatch. Två lag som går starkt och som dessutom imponerat på ett eller annat vis den här inledningen. Djurgården har vunnit två raka matcher mot Häcken, detta under sin supersäsong ifjol som avslutades med SM-guld. Nu är det ett nyspelande hemmalag, som gästas av ett Häcken som till största del imponerat på hemmaplan. Gästerna har nämligen inte lyckats vinna på bortaplan ännu.

Här håller jag hemmalaget som favoriter och klickar också dessa. Djurgården (insatsen tillbaka vid oavgjort) ger oss ett fint odds och det är ett mycket rimligt spel. Vinsten i derbyt senast ger en rejäl kick och räkna med ett piggt och hungrigt Djurgården som jagar trean mot Häcken!

Tuff bortamatch

Den svaga bortastatistiken är överraskande dålig för Häcken. Visserligen har man bara förlorat en match, men att man kryssat fyra (!) av fem bortamatcher är ett utropstecken. Det är lite därför som favoriten i den här matchen, enligt mig, spelas med ‘insatsen tillbaka vid oavgjort’. Häcken går förövrigt starkt och skall absolut inte pratas ner. En förlust på sina elva inledande omgångar i Allsvenskan är mycket bra. Hade det inte varit för alla kryss, så hade man legat högre upp i tabellen. Men man får ändå vara nöjda med en fjärdeplats, en poäng före just Djurgården.

Här skall ett lag upp i toppen, och ett stanna på samma poäng. Eller blir det återigen ett Häcken-kryss? Det återstår att se, men att Djurgården har stora möjligheter att plocka samtliga poäng i den här drabbningen ser jag som mycket troligt.

Speltips.se ger tipset:

Djurgården (insatsen tillbaka vid oavgjort) hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 31/7 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.