Två lag som varit mer målglada under jul- och nyårsperioden ställs mot varandra under torsdagskvällen. Här tror jag vi bjuds på ytterligare en målrik match, överspelet synas!

Match: Brynäs – Frölunda (SHL) | Speltips: Över 4,5 mål (inkl förlängning och straffar) | Odds: @1.53 | Units: 3/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 19:00

Dags för en hemmaseger!

Brynäs kommer från två tuffa hemmamatcher där man fått sett sig besegrade av både Örebro och Rögle som är två lag man normalt ska slå med hemmafansen i ryggen. Målrikt har det dock blivit och laget från Gävle löser spelet i sin fyra senaste matcher. Tre av de senaste fem matcherna med Brynäs inblandat har också gått till förlängning eller ända till straffar. Vid ställningen 2-2 är det här spelet automatiskt löst i och med att det alltid blir minst ett mål under förlängning eller straffar. Det känns inte alls omöjligt då jag förväntar mig en jämn match med potential för mål då lagen inte imponerat defensivt senaste tiden.

För Brynäs del så har man släppt in minst tre mål bakåt i de senaste fyra matcherna, en nyckelfaktor för att spelet har löst sig i så många raka matcher. Offensivt har Jesper Boquist visat vägen med fint spel och skyttar finns i Niclas Danielsson och Joel Kellman, spelare som vi hoppas fortsätter producera samtidigt som det annars så stabila försvaret med flera tunga namn släpper till något extra mål. Brynäs är revanschsuget på Frölunda efter två förluster på två matcher mot göteborgarna hittills under säsongen och det tror jag innebär att man kör lite offensivt och inte tänker så mycket.

Serieledare trots tveksamma insatser mot bottenlagen

Frölunda leder i nuläget SHL och man har under säsongen stått för fina insatser främst mot lag från den övre halvan av tabellen. Mot lag i botten ser det dock betydligt sämre ut. 0 av 6 möjliga mot Mora, förlust på hemmaplan mot Timrå och också två raka förlängningsförluster mot Rögle. Hade Frölunda gjort jobbet här hade ledningen varit betydligt större och tryggare. För nu måste man vara påkopplade, något man trots allt varit senaste tiden med 13 poäng av 18 möjliga de senaste 6 matcherna. Spelet löser man dessutom i samtliga och även senast man mötte Brynäs i Gavlerinken arena, slutresultatet då: 3-4.

Dock måste man se över sin defensiv i Frölunda, det ser för valpigt ut. Bara Viktor Ekbom ser stabil ut bakåt där Chay Genoway och Filip Westerlund ser svaga ut och där Anders Grönlund och Jonathan Sigalet har problem i markeringsspelet. Minst tre insläppta i de fyra senaste matcherna visar var problemen finns. I offensiven är det dock det motsatta, här flödar idéer och kreativitet i anfallen. Detta med en fantastisk bredd. Här finns Ryan Lasch, Rhett Rakshani, Joel Lundqvist och bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm bara för att nämna några och bredden är avgörande då nästan inget lag klarar av att stå emot Frölunda över fyra kedjor.

Speltips: Över 4,5 mål (inklusive förlängning och straffar)

Två lag som senaste tiden varit inblandade i flertalet målrika matcher, jag tror den trenden håller i sig och spelar över 4,5 mål i matchen där jag även inkluderar eventuella mål under förlängning och straffläggning. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Brynäs löser spelet i sina senaste fyra matcher.

  • Frölunda löser spelet i sina senaste sex matcher.

  • Senast lagen möttes i Gavlerinken Arena blev det sju mål.

  • Frölundas offensiv sprudlar! Här finns spets i bland annat Ryan Lasch och Rhett Rakshani.

Betsson ger oss fina 1.53 för spelet, jag investerar 3/5 units i det oddset.

Rygga till 1.53 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.