Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tingsryd har tre raka segrar och man har imponerat stort den här säsongen sett till förväntningarna

  • Västerås har tre raka förluster och spelmässigt är det inte mycket som stämmer

  • Tingsryd har flera vassa spelare framåt sett och Anton Svensson är ett hot framåt

  • Västerås saknar offensiv produktion och flera ledande spelare har varit osynliga stora delar den här säsongen

  • Tingsryd är ett bättre lag på hemmaplan medan Västerås har haft stora problem med spelet på bortaplan

Centervärvningen trivs bäst på ytterkanten

Tingsryd har imponerat stort den här säsongen och där har man motbevisat flera experter. Smålänningarna var inför serien tippade att få kämpa i botten av tabellen och även undertecknad trodde att det skulle bli tufft med tanke på truppen man hade på pappret vid seriestart. Men det är några fascinerande lyft vissa spelare har gjort den här hösten och tidiga vintern. Backen Rasmus Bengtsson öser in poäng till höger och vänster medan forwarden Anton Svensson hittills snittar en bra bit över en poäng per match.

För Västerås del då? Jo, den här säsongen går upp och ner när det kommer till västmanlänningarnas prestationer. Inför söndagskvällen har man inkasserat tre raka förluster och spelmässigt har man haft stora problem den senaste tiden. Det här laget saknar spelare som kan göra skillnad och tilltänkta toppspelare som Sebastian Benker, Marcus Bergman och Lukas Zetterberg är väldigt osynliga i långa stunder. Innan jul värvade man kanadensaren Steven Iacobellis och tanken var att 27-åringen skulle lösa centerkrisen man haft en längre period. Istället har det visat sig att nyförvärvet passar bäst på en kant och nu lider man fortsatt av bristen på renodlade centrar som kan styra upp kedjeformationerna.

Succélånet har lämnat

Inför säsongen tyckte jag att Tingsryds offensiv var alldeles för dålig för att kunna utmana om en slutspelsplats, men där har jag fått en knäpp på näsan. Tingsryd ÖSER in mål just nu och det är en riktig fröjd att se spelare som tagit stora steg på en kortare tid. Defensivt sitter det inte riktigt för att det ska vara säkert men kan man fortsätta producera framåt så här så kan man bräcka många lag. Men man gör det med ett stort tapp från sina senaste vinstmatcher. Inlånade Marcus Paulsson har lämnat laget för att återvända till Mörrum. Poängskörden den tidigare Tre Kronor-spelaren stod för under två matcher? Sex poäng!

Ett tungt tapp men jag är säker på att flera spelare fått en riktig boost i sitt självförtroende efter att ha spelat med Paulsson. Nu stöter man ihop med ett Västerås som har stora problem på flera plan. Det som funkar fullt ut är målvaktssidan där Emil Kruse räddat laget flera matcher den här säsongen. Men tittar vi defensivt är det alldeles för slappt försvarsspel och framåt saknar man produktion från flera tilltänkta tongivande spelare. Västerås är dessutom ett sämre lag på bortaplan medan Tingsryd trivs i klassiska Dackehallen, numera Nelson Garden Arena.

Speltips.se ger tipset:

Tingsryd ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/1 kl 19.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.