EM-kvalet rullar än en gång vidare och i den här matchen ligger fokus på Kroatien och Ungern. Hemmalaget fick med sig ett uselt resultat senast och kommer växla upp mot Ungern, som förlorade den ack så viktiga matchen hemma mot Slovakien. Kroatisk seger + båda lagen gör mål!

Match: Kroatien – Ungern (EM-kval) | Speltips: Kroatien + båda lagen gör mål | Odds: @3,25 | Units: 1,5/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 3,25 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Svårslagna på hemmaplan

Kroatien stod för en fantastisk insats under VM 2018. Man tog sig hela vägen till final och lyckades få med sig ett silver, efter en rad fina insatser. Det har många burit med sig och följer därför landslaget med ett skarpare öga.

I gruppspelet i EM-kvalet har poängen kommit in. De har fått med sig tre segrar, en oavgjord och en förlust. Däremot kommer de ifrån en insats av den sämre sorten, i matchen mot Azerbajdzjan senast. Där lyckades de endast få med sig ett oavgjort resultat på bortaplan, mot gruppens absoluta jumbo. Azerbajdzjan hade dessförinnan fyra raka förluster i gruppspelet, men lyckades alltså knipa en poäng mot Kroatien, som faktiskt befinner sig på förstaplats. Det kroatiska landslaget spelar ofta bra fotboll, men har lämnat en del kvar att önska. För med tanke på prestationerna under VM 2018, förväntas landslaget hålla en högre standard än de hittills gjort under kvalet.

Kroatien har visat att de kan göra mål – och släppa in mål för den delen. Laget har släppt in minst ett mål i åtta av de tio senaste matcherna. På hemmaplan har de släppt in minst ett mål i fem raka matcher, då inkluderas träningsmatcherna. En sådan sak bådar gott för att spelet att båda lagen ska göra mål. Kombinationsspelet, kroatisk seger och mål från två håll, har suttit i tre raka tävlingsmatcher för Kroatien. De är dessutom obesegrade på hemmaplan sedan i juni år 2016.

Ungern lyckades dock segra i den senaste matchen lagen emellan och det kommer med stor sannolikhet att fungera som bensin i tanken för kroaterna. Revanschlusten växer sig troligen större när spelarna får se de tidigare resultaten lagen emellan. Kroatien har nämligen generellt haft det svårt mot Ungern och behöver en vinst för att visa klassen. Fyra raka matcher utan vinst och totalt fyra insläppta på tre matcher mot ungrarna.

Duktiga på att göra mål

Ungern besitter å sin sida verkligen förmågan att ställa till med problem för många nationer. Vi svenskar är väl medvetna om den saken. Och det är kroaterna också, av ovan nämnda anledningar. Laget befinner sig på tredjeplats i gruppen och har lyckats vinna tre gånger samt förlorat två. De har stått för en del fina prestationer, men har i matcherna mot Slovakien – där det betytt som mest – verkligen vikit ner sig. De förlusterna har också inneburit att de senare har intagit andraplatsen.

En positiv aspekt i deras spel är att de mer väldigt ofta lyckas spräcka motståndarnas nollor. Ungern har nätat i fyra av de fem senaste matcherna. Och positivt för vårt spel är att spelet sitter för Ungerns motståndare i två raka matcher. På tal om mål. Bortaplan och gjorda mål är en överensstämmande ekvation i ungerska termer. Landslaget har gjort mål i tre av de fyra senaste bortamatcherna.

Däremot får man inte riktigt med sig ett stort antal poäng på bortaplan. De har endast mäktat med en seger på de tio senaste bortamatcherna. Totalt har det blivit sju förluster på de tio senaste bortamatcherna. Positivt för deras del är dock att de verkar komma till spel med fullskaligt manskap och saknar inte någon viktig lirare inför denna match.

Speltips: Kroatien + båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att Kroatien vinner och att båda lagen gör mål i ett kombinationsspel. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ungern vann den senaste matchen lagen emellan och Kroatien kommer säkerligen till spel med stor revanschlust.

  • Spelet har suttit i tre raka tävlingsmatcher för Kroatien.

  • Kroatien har, trots en del fina resultat, släppt in minst ett mål i åtta av de tio senaste matcherna.

  • Ungern har endast en seger på de tio senaste bortamatcherna.

  • Kroatien är obesegrade på hemmaplan sedan i juni år 2016.

Högst odds hittade jag 10/10 kl 12:30 hos Bet365 som ger 3,25. Min investering i detta spel blir 1,5/5 units!

Rygga till 3,25 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.