Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spanien besegrade starkt Italien men har inte riktigt samma nivå som tidigare år.

  • Spanjorerna kan bli rejält straffade av Frankrikes offensiv.

  • Spanien är mitt i ett generationsskifte och det vore ingen panik om man förlorade finalen.

  • Frankrike såg väldigt starka ut med firma Griezmann, Mbappe och Benzema i andra halvleken mot Belgien.

  • Frankrike är ett steg före Spanien för tillfället och det skulle krävas en överprestation för att Spanjorerna vinner.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Frankrike hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Övertygade mot Europamästaren

Spanien övertygade i sin semifinal mot EM-vinnaren Italien under onsdagen. Det var en match som speglades mycket av bollinnehav och fåtalet bra chanser. Spanien fick tillslut fira två gånger, eller tre om man räknar med Leonardo Bonuccis röda kort sent i första halvlek. Det röda kortet hjälpte väldigt mycket, trots att spanjorerna redan ledde med 1-0 vid det tillfället. 1-0 blev 2-0 ganska fort efter det röda och det var återigen Ferran Torres som nätade, som så många gånger tidigare den här säsongen. Den fd. ytterspringaren har tagit en central roll i både klubblag och landslag.

Att spela med en man mindre mot Spanien är tufft. Det syntes inte minst för italienarna som fick jaga en hel del boll när Spanien dessutom hade självförtroendet på plats. Den segern, trots övertaget med en man mer, tycker jag talar för något gott. Spanjorerna kommer säkerligen komma tillbaka till den plats man var på för några år sedan, men visst är det lite tidigt ännu? Frankrike blir numret större.

Fantastiska trion

Antoine Griezmann, Kylian Mbappe och Karim Benzema klev fram när Frankrike behövde det som mest. Ett underläge med två mål efter första halvlek var tungt, men något som sannerligen motiverade den fantastiska trion framåt. Efter paus var det ett helt annat landslag som klev ut med det franska emblemet på bröstet. Det var ett hungrigt, hårt jobbande franskt landslag som förmodligen hade fått höra både det ena och det andra av coach i paus. Det skulle dröja en kvart innan Karim Benzema reducerade, sju minuter extra till Kylian Mbappe kvitterade och ett sent avgörande innan Theo Hernandez kunde avgöra med sitt första landslagsmål någonsin.

Frankrike visade en otrolig klass i andra halvlek och kunde där också stänga av spelare som Romelu Lukaku och Kevin de Bruyne. Man går till final med en tung vändning i ryggen och jag tror det kan tala för att man återigen är på hugget. Frankrike är numret större än Spanien för tillfället och skall kunna vinna den här turneringen. Jag klickar otroligt fina 2.55 Frankrike.

fotboll, uefa nations league
|
units: 1/5 - spelstopp: 20:45
Spanien - Frankrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.