Joakim Lindström under 0.5 poäng hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/10 kl 17.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Joakim Lindström är poänglös efter fem SHL-matcher

  • Växjö har imponerat defensivt och släppt in sju mål på fem matcher den här säsongen

  • Skellefteå har en bred konkurrens på forwardssidan och många alternativ att välja mellan

  • Växjö har ligans tredje bästa boxplay och powerplayspecialisten Joakim Lindström lär få mindre utrymme att lyckas

  • Växjö och Skellefteå har en tradition av att spela matcher som blir målsnåla

Ramstark defensiv inledningsvis

Växjö har börjat säsongen över förväntan och laget har återhämtat sig efter den tuffa fjolårssäsongen man gjorde. Efter fem spelade matcher har man enbart förlorat en match efter ordinarie tid, och det var mot serieledande Luleå som spås utmana om SM-guldet i år. Men vad har då legat bakom lagets starka inledning på SHL? För det första så har man haft en otroligt ramstarkt försvar som släppt in otroligt lite mål. Efter fem matcher har man släppt in sju mål bakåt och målvaktsparet med Viktor Fasth och Erik Källgren har imponerat stort. Ej att förglömma är även poängfarliga duon med Richard Gynge och Robert Rosén som gett laget ett extra hot i offensiv zon och i powerplay.

För gästande Skellefteå har säsongen börjat som väntat. Inte bra, men heller inte dåligt. Än så länge har man vunnit tre matcher och förlorat två av dessa, nu kan man inkassera sin fjärde seger om allt går som det ska i Småland under lördagseftermiddagen. Men vad sticker ut för Skellefteå efter inledningen man haft? Unge forwarden Jonatan Berggren utgör ett stort hot offensivt och har gjort åtta poäng på fem matcher. Även Jesper Frödén har tagit ett stort kliv från ifjol och skjutit hela sex mål på fem matcher.

Tuff säsongsinledningen för duon

Men det är inte bara positiva tongångar i Skellefteålägret. Pålitliga poänggörarna Joakim Lindström och Oscar Möller har efter fem omgångar lyst med sin frånvaro. Duon som stod för 76 poäng förra säsongen har efter fem matcher stått för en ynka poäng tillsammans. Länken mellan dessa herrar, Linus Lindström har även han haft en tuff säsongsinledning och det verkar som att det går troll för hela kedjan. Samtidigt så fortsätter spelare som Berggren och Frödén att imponera och ta allt mer utrymme.

En intressant sak att titta på är hur det har sett ut mellan lagen i tidigare matcher. I senaste åtta mötena har resultaten blivit: 2–3, 1–2, 1–3, 1–4, 1–2, 3–0, 4–2 och 2–1. Av det här kan vi räkna ut att lagen har en tradition att spela väldigt tuffa och tajta matcher mot varandra som sällan blir några målfester. Med tanke på Växjös defensiv och offensiv den här säsongen lär vi nog med stor sannolikhet få ytterligare ett målsnålt möte att vänta. Här möter dessutom Skellefteå ligans tredje bästa boxplay, och spelare som Joakim Lindström och Oscar Möller lär få det ännu tuffare i en spelform som powerplay där man ska vara ledande. Joakim Lindström har gått av isen poänglös i samtliga matcher i år, och förutsättningarna för att han ska vända den dystra trenden under lördagen ser inte ljusa ut. Oddset att Joakim Lindström är utan poäng efter sin sjätte match i år? 2.10. Det måste vi testa!

Speltips.se ger tipset:

Joakim Lindström under 0.5 poäng hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/10 kl 17.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.