Erik Norin|9 november, 2021, 13:18

Jag väljer att spela på att Kristianstad gör minst tre mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kristianstad löser spelet i tio av tolv matcher den här säsongen.

  • BIK Karlskoga har släppt in tre mål eller fler varje gång man förlorat den här säsongen.

  • BIK Karlskoga har dålig form med fyra förluster de senaste fem matcherna.

  • Kristianstad har bäst form i ligan.

  • Kristianstad har form vilket också innebär att poängspelare och målskyttar har form, bör räcka till något extra mål.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Boston Bruins att vinna hos Pinnacle

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formtoppade

Fem segrar och en snöplig förlängningsförlust mot HV71, så summerar vi Kristianstads senaste matcher i Hockeyallsvenskan och det går inte att ta miste på formen. Bäst form i hela ligan de senaste fem omgångarna tillsammans med HV71 och det ska inte på något sätt underskattas här. Bra lagform innebär också spelare i form och man har spets i spelare som Amil Krupic, Gustav Olhaver och Trevor Cheek. Även spetsförvärvet Devin Siederoff fick det äntligen att lossna senast och kanske är det han som ska göra det i den här matchen för Kristianstad. Ett mål per period ska väl i alla fall gå hem?

Man har också varit duktiga på att göra mål under hela säsongen och det är bara ettan HV71 och tvåan Björklöven som har gjort mer mål framåt än vad Kristianstad har gjort, vilket talar för vårat spel. Man löser vårt spel i hela tio av tolv spelade matcher den här säsongen och i fem av de fallen man löst spelet så har man stått som förlorare i matcherna, säger en del om matchbilden. Revansch har man att utkräva mot Karlskoga, som senast lagen möttes vann med ynka 2-1. Vilket också det är en anledning till varför jag tror oddsen på mål för Kristianstad är lite högre än vad jag bedömer att de borde ligga.

Tappat formen

BIK Karlskoga inledde säsongen med fyra raka bortasegrar där man max släppte in ett mål. Sedan kom en storförlust mot HV71 men efter det kom två nya segrar. Efter det har dock någonting hänt och i de fem senaste matcherna så har man stått som förlorare i fyra av dessa. Inte heller mot något toppmotstånd utan bottenlagen Tingsryd, Troja och Mora har alla lyckats besegra laget från Värmland. Även senast blev det förlust, då mot antagonisten Västerås. Unikt för samtliga förluster den här säsongen är att man då också löst vårat spel, alltså släppt in tre mål eller fler. Vilken sida som BIK Karlskoga har vaknat på här blir avgörande för spelets utgång.

Dock har produktionen framåt stannat av den här säsongen för Karlskoga och det är defensiven som varit det vinnande. Detta oroar dock och även om Henrik Björklund fortsätter att spotta in mål så är det lite väl lite produktion offensivt på forwards som jag anser borde vara mer tongivande. Lite sämre än tidigare säsongen tycker jag mig skåda från BIK Karlskoga här och jag tror att det är en tuff match som väntar under onsdagskvällen.

ishockey, SHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Kristianstad - BIK Karlskoga
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.