Speltips:

Jag väljer att spela på att Ajax vinner. Min investering i detta spel blir 1,5/5 units!

Spela här på:

Ajax vinner hos coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 13.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt med klar seger till Ajax senast.
  • Spelet sitter i tio av Ajax tolv hemmamatcher den här säsongen.
  • Valencia har det lite tuffare på bortaplan, trots tämligen överkomligt motstånd. Bara två segrar på de sex senaste bortamatcherna. Här dras de dessutom med en hel del skadebekymmer
  • Erik ten Hags mannar spelar fin passningsfotboll och gillar att äga bollen. Valencia brukar få svårt mot spelskickliga lag.
  • 54 gjorda mål säger en del om den offensiva kraft som hemmalaget bär. Valencias 23 insläppta på 16 matcher kommer få svårt att stå emot.

Starka på hemmaplan

Ajax spelfilosofi har aldrig någonsin hamnat i skymundan för personer som betraktar fotbollen med ett stort intresse. Detta är någonting som följt med klubben genom den långa, välskrivna historien. Fram till idag. Och Ajax är sedvanligt en av toppklubbarna i Eredivisie, där man dessutom toppar ligan på förstaplats. Det är på många sätt lätt att charmas av denna klubb, dess spelsätt och förmågan att producera spelare. Det är liksom som en alldeles egen fotbollsvärld, med alldeles egna förhållningssätt. Och det är fantastiskt. I skrivande stund befinner sig Ajax som nämnt på förstaplats i tabellen och har spelat in 41 poäng på 16 matcher, genom 13 vinster, två oavgjorda och en enda förlust. Den enda torsken man åkt på hittills denna säsong i ligan kom faktiskt i den senaste omgången, där man fick se sig bli besegrade av Willem II på hemmaplan. Till viss del kanske för att tankarna låg på tisdagens möte med Valencia. För här kommer man sannerligen gå ”all in”.

På hemmaplan är man urstarka. Och spelet, en rak seger, sitter i tio av Ajax tolv spelade hemmamatcher den här säsongen. Senast Ajax ställdes mot Valencia fick de senare vid slutsignal acceptera att de just hade blivit överkörda med hela 0-3. Man orkade helt enkelt inte stå upp mot den fina passningsfotboll och förmåga att äga bollen som Ajax. Ett spelskickligt lag som detta blev numret för stort. Och 54 gjorda mål i ligan från tisdagens hemmalag säger en hel del. Ett skadedrabbat Valencia kommer att få en tuff kväll.

Får troligtvis klara sig utan Zakaria Labyad, David Neres och Quincy Promes.

Gick inte bra senast

Kan man kalla Valencia opålitliga? Det kan man väl göra. Spelet i ligan – och i Champions League för den delen – gör ett sådant påstående befogat egentligen. Man blandar och ger en hel del, varvar vinster och förluster med oavgjorda resultat, samtidigt som man både gör och släpper in en del mål. Inledningen av ligaspelet är dock väldigt jämn och Valencia parkerar på en åttondeplats i tabellen med sina 26 inspelade poäng. Det är förvisso bara en poäng ifrån Real Sociedad på fjärdeplats, vilket inte är dåligt, men det är de konstiga resultaten som oroar. Sju vinster, fem oavgjorda och fyra förluster gör det tydligt att detta lag saknar kontinuitet. I Champions League ger två vinster, två oavgjorda och en förlust liknande indikationer. Trots det ligger de på en andraplats i kvalgruppen.

Men man har en del bekymmer i truppen. Skador och avbräck. Geoffrey Kondogbia, Denis Cheryshev, Goncalo Guedes och Christiano Piccini ser alla ut att missa denna match. Lägg därtill att Ezequiel Garay är avstängd. Samtidigt är Lee Kangin och Mouctar Diakhaby osäkra för spel. Med andra ord en hel del huvudbry för tränaren Albert Celades. Dessutom har Valencia det ganska tufft på bortaplan, trots att man ställs mot ganska överkomliga lag. Bara två segrar på de sex senaste bortamatcherna. Detta lag brukar få problem mot spelskickliga motståndare och mot Ajax sylvassa offensiv, som stått för 54 mål i ligan fick man problem senast. 3-0 i baken hemma mot Ajax och 23 insläppta i ligaspelet förklarar nog att man kommer att få det tufft under tisdagen.

Ajax bör dock hålla ett extra öga på Rodrigo i Valencia.

Speltips.se ger tipset:

Ajax vinner hos coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 13.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.