Speltips:

Jag väljer att spela på över 2,5 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/12 kl 20.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dortmunds offensiv är i mycket god dagsform, man gjorde fem mål senast

  • Dortmund måste framåt – Slavia Prag lär bjudas på mycket luckor

  • Dortmund har snittat 4,5 mål per match sett till de sex senaste matcherna

  • Slavia Prag har en intressant offensiv som visat sig riktigt farlig i de tidigare omgångarna

  • Spelet sitter i Dortmunds åtta senaste matcher

Snittat 4,5 mål per match

Det var rätt väntat att grupp F i Champions Leauge skulle bli en tajt och underhållande historia. Jakten om avancemang lever fortfarande för både Inter och Dortmund, som båda två alltså ligger på exakt samma poäng; sju stycken. Vad som dessutom är intressant är att båda lagen möter motstånd som inte har något att spela för. Barcelona har som bekant redan säkrat förstaplatsen och Slavia Prag kommer hamna sist. Så länge Inter gör jobbet mot ett b-betonat Barcelona är man vidare, just på grund av att man varit bättre än Dortmund på inbördes nivå. En måstematch för de gulsvarta, här måste man framåt!

När Dortmund spelar under Favre är det sällan man inte bjuder på underhållande tillställningar. Ser vi till lagets sex senaste matcher har man haft ett skyhögt målsnitt på 4,5 mål per match. Offensiven är i ruskigt fin dagsform, man kommer från en storvinst mot Fortuna Düsseldorf i ligaspelet som man vann med hela 5-0. Jadon Sancho är glödhet för tillfället, engelsmannen har gjort mål i fyra raka matcher. Även Marco Reus har hamnat i målprotokollet en hel del under senaste tiden. Addera därtill att spelet sitter i åtta raka matcher för Dortmund.

Offensiv fotboll

En säkrad sistaplats, som väntat. Däremot har Slavia Prag imponerat stort med sitt spel, i synnerhet offensivt. Man har visserligen endast två poäng inspelade men det speglar egentligen inte lagets prestationer. Först kryssade man borta mot Inter i en match man länge såg ut att kunna vinna, och när man tog emot Barcelona på hemmaplan spelade man ut motståndet totalt i andra halvlek.

Det är alltså ingen given trepoängare för Dortmund det här, långt ifrån. Med tanke på hur svajiga tyskarna varit med det defensiva arbetet under senaste tiden hade det knappast förvånat om Slavia Prag får utdelning under tisdagen. Samtidigt går det inte att bortse från Dortmunds enorma kapacitet framåt, i kombination med hur mycket man behöver vinna denna matchen. Ett överspel känns onekligen som det bästa spelet här!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/12 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.