Speltips:

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 11.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i två raka matcher lagen emellan, 2-1 och 1-1.
  • Spelet sitter i elva av Inters 14 senaste matcher.
  • Spelet sitter i sju av Barcelonas tio senaste matcher.
  • Inter, som annars har satt ett fint försvarsspel, måste gå för tre poäng för att försäkra sig om ett avancemang. Det kommer öppna upp ytor i offensiven för ett sylvasst Barcelona.
  • Även om Barcelona inte går för segern så lämnar de sällan matcherna mållöst. Offensiven bär enorm kraft och är svårstoppad.

Laddat upp för denna match

Det har man minst sagt gjort. Allt har handlat om det avgörande mötet med Barcelona på tisdagen och all fokus har riktats mot denna dag. I synnerhet förra veckan, när man till och med ställdes mot Roma. Det var inte riktigt så att man struntade i stormatchen mot Rom-laget, men samtidigt hade nog alla interisti tisdagens tillställning i tankarna. Och nu är det alltså dags.

Antonio Conte och hans mannar kommer rustade för en tillspetsat avgörande. Det handlar nämligen om att Inter kan stå kvar på sin nuvarande placering på andraplats i gruppen, för att avancera till åttondelsfinal i den finaste av turneringar. Och formen är fin hos de blåsvarta. Riktigt fin dessutom. Innan matchen mot Roma reste man sig rejält efter nagelbitaren mot Borussia Dortmund på bortaplan, som man i slutändan förlorade med 3-2. Fyra raka vinster följdes upp med ett kryss hemma mot Roma. Det skulle dock räcka för att bevara förstaplatsen – och dessutom dra ifrån med ytterligare ett poäng, då Juventus torskade borta mot Lazio. Inter har vunnit tolv, kryssat två och förlorat en, vilket ger dem 38 poäng.

I Champions League har man blandat och gett en hel del, men det brukar Contes lag ofta göra, speciellt i begynnelsen av hans tränarsejourer i nya lag. Han och hans mannar har fått med sig två vinster, ett kryss och två nederlag. Däremot brukar man sätta ett spel ofta, båda lagen gör mål. Spelet sitter nämligen i elva av Inter 14 senaste matcher. Att Inter, som faktiskt har visat upp ett fint försvarsspel på sistone, måste gå för tre poäng för att försäkra sig om ett avancemang, kommer skapa möjligheter för Barcelona. Detta gör ett spel på att båda lagen gör mål extra spelvärt. Dessutom sitter spelet i tvår raka matcher lagen emellan.

Inter ser till denna match ut att få klara sig utan Nicolo Barella, Alexis Sanchez, Stefano Sensi och Roberto Gagliardini.

Hittar sakta men säkert tillbaka

Det Barcelona som vi vant oss vid att se har inte riktigt visat sig hittills under den här säsongen. För det Blaugrana vi förväntar oss att se är ett dominerande, överkörande och tiki-taka-briljerande fotbollslag. Där har man inte riktigt varit. Men nu börjar man återigen visa fina tendenser och man kan verkligen säga att Barcelona är på god väg att hitta tillbaka till sig själva. Och då syftas inte främst till resultaten, för de har mer eller mindre kommit, utan snarare till spelet. Nu har man fem raka vinster, och de tre senaste har varit fina. Först slog man Dortmund med 3-1, för att sedan åka och slå Atletico Madrid på bortaplan och senast köra över Mallorca med 5-2. Ännu är man som sagt inte där man brukar vara och Valverde har självklart en hel del att jobba på, men successivt ser Barcelona bättre ut. Och i ligan har de spelat in 34 poäng, lika många som Real Madrid, efter 11 vinster, en oavgjord och tre förluster.Förstaplatsen erövrar på grund av bättre målskillnad.

I Champions League har man mer eller mindre gjort jobbet. Tre vinster och två oavgjorda ger förstaplatsen man strävat efter och en säkrad åttondelsfinalsbiljett. Nu ska man försöka göra livet surt för Inter istället. Spelet båda lagen gör mål blir extra spännande av fler anledningar. Spelet sitter nämligen i sju av gästernas tio senaste matcher. Lägg därtill att det kommer att öppnas upp ytor för Barcelona när Inter går uppåt och framåt i offensiven – och det älskar Barcelona. Den sylvassa offensiven, som dessutom börjar finna formen, kommer att förvalta detta fint. Även om man inte går för segern, så lämnar man sällan matcher mållöst.

Kommer till spel utan Jordi Alba, Ousmane Dembele och Nelson Semedo.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.