Söndag och många fina matcher att välja mellan, jag riktar mina blickar mot Serie A där jag investerar en maxinsats i mötet mellan Atalanta-Spal!

Match: Atalanta – Spal (Serie A) | Speltips: Spal över 3.5 hörnor | Odds: @1.81 | Units: 5/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 15:00

Seriens formstarkaste lag

Atalanta ångar på i Serie A för tillfället och har bäst form av alla lagen. Lägg därtill att de även slog ut Juventus med övertygande 3-0 i kvartsfinalen av Coppa Italia nyligen också. En starkt bidragande faktor är anfallaren Zapata som mäktat med hela femton mål, vilket innebär en tredjeplats i skytteligan bakom Ronaldo och Quagliarella. Truppmässigt ser det riktigt bra ut med hela truppen intakt bortsett från unga Varnier som varit skadad hela säsongen.

Just nu ligger Atalanta på en sjundeplats i tabellen men kommer kunna avancera till en fjärde- eller femteplats vid seger. Formen är riktigt fin med elva poäng och målskillnad på 17-7 på de senaste fem matcherna, tre vinster och två oavgjorda mot storlagen Juventus och Roma. På hemmaplan har de faktiskt haft det rätt tufft om man ser över hela säsongen, femton poäng på tio matcher är inte allt för mycket att hurra över. Att det blir en seger i denna match ser jag däremot som väldigt troligt. Atalanta snittar fyra hörnor per match emot sig den här säsongen.

Hörnor har varit en garanti på slutet för Spal

Spal lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar i Serie A förra säsongen, de slutade på en sjuttondeplats, tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Den här säsongen ser det lite bättre ut, en fjortondeplats. Det är dock tight även i botten så hamnar man i en svacka är det stor risk att man dras in i bottenstriden. Hur som helst ligger de alltså placerade på fjortondeplats med 22 inspelade poäng och en målskillnad på 19-30 efter 22 omgångar. Formen är sådär med sex poäng på de fem senaste matcherna. Truppmässigt ser det bra ut bortsett från att anfallaren Fares och backen Felipe saknas.

Det är inte kvalitén på fotbollen som gjort att jag följt Spal mycket under säsongen, anledningen till det är deras väldigt höga hörnsnitt. Sett över hela säsongen snittar de nämligen 5.77 hörnor per match, på de fem senaste matcherna har de snittat hela 7.4 hörnor per match. De har löst 3.5-linan i åtta av de nio senaste matcherna. Kollar vi på hörnstatistiken mot topplagen, vilket Atalanta får räknas in som ser det även väldigt fint ut på den fronten. De har löst linan i fem av sju matcher och snittat 5.3 hörnor per match. Några poäng har jag svårt att se att det blir men hörnor tvekar jag inte en sekund på att de kommer lösa.

Speltips: Spal över 3.5 hörnor.

Jag väljer att spela Spal över 3.5 hörnor som mitt huvudspel i denna match. Jag kommer även lägga två sidospel i denna drabbning, Spal över 4.5 hörnor (2.75 x 1.5 units) samt Spal över 5.5 hörnor (4.50 x 0.5 units). Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spal snittar 7.4 hörnor på de fem senaste matcherna

  • I åtta av de nio senaste matcherna har de klarat denna lina

  • Spal har löst linan i fem av sju matcher mot topplagen

  • De har snittat 5.3 hörnor per match mot topplagen

  • Atalanta snittar 4 hörnor emot sig per match

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.81. Min investering i detta spel blir 5/5 units!

Rygga till 1.81 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.