Vi fäster blickarna på det sena kvällsmötet under söndagen mellan Atheltic Bilbao och de regerande mästarna Barcelona. Kvällens bortalag håller fyra vinster på de fem senaste mot Bilbao, vilket jag ser utökas till fem vinster efter mötet på Estadio San Mamés.

Match: Athletic Bilbao – Barcelona (La Liga) | Speltips: Barcelona | Odds: @1.79 | Units: 3/5 | Spelbolag: Coolbet | Spelstopp: 20:45

Blandar och ger

Athletic Bilbao hittar vi på en anonym 12:e plats med 26 poäng inspelade på 22 omgångar. Laget har långt ifrån imponerat över hösten och inledningen på säsongen kan beskrivas som ganska tam. Bilbao har trots den svaga inledning börjat klättra lite och enbart åkt på pumpen i tre av sina 12 senaste matcher. Ser dock inte lagets chanser som särskilt stora mot de regerande mästarna trots en skaplig form och att de rödvita lyckades hålla resultatet 1-1 i första mötet av säsongen. Bilbao har haft ett tillsynes enkelt spelschema under de senaste omgångarna vilket är den stora anledningen att laget kan redovisa för en bättre poängskörd.

Tränare Gaizka Garitanos stora bekymmer när man går upp mot de regerande mästarna är lagets svaga offensiv som enbart mäktat med 23 mål på 22 omgångar och med ett målsnitt på 1 mål per match på sina 10 senaste går man upp mot ett Barcelona som kan redovisa för hela 60 fullträffar efter lika många omgångar. Närmst liggande lag i tabellen är Real Madrid som står 37 mål så här långt, så Barcelona har varit onekligen effektiva i anfallsspelet vilket jag ser fortsätta även ikväll.

Välförtjänt tabellplacering

Barcelona visar att de är det starkaste laget i Spanien och toppar ligan med 6 poäng efter 22 omgångar av säsongen. Det har varit en tillsynes ovanlig höstsäsong i La Liga där det finns många topptippade lag som underpresterat och där andra visat upp en fin fotboll och överraskat stort. Barcelona tar med sig sin fina säsong 17/18 in i denna och har under höstsäsongen enbart förlorat två matcher. Nu går man i kvällens möte med åtta vinster på sina nio senaste, poängtappet kom i matchen med Valencia i förra omgången där Barcelona snabbt hamnade i underläge med både 0-1 och sedan 0-2. Barcelona hämtade upp resultatet och kunde gå ifrån Camp Nou med 2-2 mot ett formstarkt Valencia. Orolighetsfaktorn inför kvällens möte med Bilbao är skadeläget på lagets stora stjärna Lionel Messi. Messi hade känningar efter matchen med Valencia och fick nöja sig med ett inhopp i El Clasico mötet i cupen som slutade utan segare med resultatet 1-1.

Messis osäkerhet till en startplats och två matcher i följd där laget inte lyckats ro åt sig en trepoängare är anledningar till att bortalagets odds kan kännas aningen givmilt. Trots detta tror jag säkert på en bortavinst på ligaettan och ser lagets chanser som stora på Estadio San Mamés med eller utan en Messi i startelvan. Kollar vi hur det sett ut inbördes möte mellan lagen ser vi att Barcelona har haft övertagit i de senaste matcherna och vi kan rita in fyra vinster och en oavgjord på de fem senaste något som kommer fortsätta även ikväll.

Speltips: Barcelona

Jag väljer att spela på att Barcelona vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Barcelona har vunnit fyra av de fem senaste mötena.

  • Barcelona har 8 vinster på sina 9 senaste.

  • Bilbao snittar enbart 1 mål per match på sina 10 senaste.

  • Barcelona snittar 2.3 mål per match på sina 10 senaste och har gjort hela 60 mål under 22 omgångar.

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 1.79. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.79 hos Coolbet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.