Daniel Jacobsson|9 februari, 2024, 11:00

Jag väljer att spela på skott i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det här är lagen i Bundesliga som producerar flest skott/per match.

  • Leroy Sane har löst spelet i 16 av sina 20 Bundesliga-matcher den här säsongen.

  • Leroy Sane snittar 3,1 skott/per match i Bundesliga.

Xabi Alonso

Vad skall man egentligen säga om den här säsongen för Bayer Leverkusen? Laget presterar en fotboll vecka in och vecka ut som om man är en guldkandidat år efter år. Nu har man tagit sin fotboll till ytterligare nivåer under Xabi Alonso och frågan vi ställer oss är inte OM han lämnar för en större klubb utan NÄR han lämnar. Det har pratats om två klubbar han representerat under sin spelarkarriär, nämligen Liverpool och Real Madrid. Två klubbar som väldigt snart tackar av sina tränare Jurgen Klopp och Carlo Ancelotti. Det är inga superhöga odds på att han lämnar Tyskland för en av dessa klubbar vid säsongens slut.

Samtidigt har han tagit Bayer Leverkusen till nya höjder och i år är det ingen självklarhet att Bayern München skall komma och förstöra festen, som man gjort för så många andra genom åren, utan här har vi en guldkandidat ända in på mållinjen. Alonso har fått ut maximalt av varenda spelare och däribland har spelare som Frimpong, Grimaldo och supertalangen Wirtz växt upp och blivit världsklasspelare. Jag tror att man kommer få sitt att säga till om även i lördagens möte mot Bayern München. Det här blir ett rejält och stort test för Bayer Leverkusen och jag tror att man mer än gärna handskas med den största klubben i landet.

Skottspelet

Bayern München blev pressade ända in på målsnöret under fjolårets säsong och ser ut att bli det även i år. Den här gången har Borussia Dortmund bytt plats med Bayer Leverkusen, som verkligen spelar fotboll som en tysk mästarklubb just nu. Bayern München har dock nivåer som ingen annan klubb har i landet, men det innebär inte att man kliver upp i dessa nivåer varje vecka. Under Thomas Tuchel har det varit en del blandade resultat och det är också därför man inte är den solklara ettan i den tyska fotbollen just nu. Det är väldigt kul för Bundesliga att det finns fler klubbar som utmanar om förstaplatsen.

Här väljer jag att fokusera på ett skottspel. Leroy Sane blir huvudperson i det här toppmötet, åtminstone för undertecknad och vi har valt att spela den låga skottlinan. Sane snittar finfina 3,1 skott/per match i Bundesliga den här säsongen och ligger bakom det mesta för sitt lag. Det här är sedan tidigare en spelare som inte tvekar på att avsluta när läget ges, oavsett om det är två-tre meter utanför straffområdet eller om det kommer en boll i luften inuti straffområdet. Jag gillar det här spelet grovt och det blir en väldigt trevlig tv-peng till supermatchen på BayArena.

fotboll, bundesliga
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:30
Leverkusen - Bayern München
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.