Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brighton har löst underspelet i sju av deras åtta senaste matcher. Den åttonde matchen hade givit insatsen tillbaka med vårt spel.

  • Leicester har hållit nollan i två raka ligamatcher.

  • Formstarka Brighton har hållit nollan i fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Det har blivit max tre mål i deras sju senaste inbördes möten.

  • Brighton dras med skador på Solly March och Tariq Lamptey. Potter har därmed fått använda sig av betydligt mer försvarsinriktad wingbacks på sistone, det har i sin tur lett till ett stabilare försvar.

Starka prestationer från Leicester-försvaret

Senast Leicester och Brighton drabbades samman var i december 2020, nu ställs de två lagen mot varandra igen men den här gången är det i engelska FA-cupen. Vi är inne i slutspelet och under onsdagen är det åttondelsfinalerna som står på agendan. Det är enbart en match som gäller och därmed avancerar ett av lagen vidare efter den här tillställningen.

Hemmalaget Leicester har totalt sett varit riktigt bra i Premier League den här säsongen. Leicester har tagit vara på att flera av storklubbarna har stött på problem. Därmed har de blåklädda letat sig upp på en fin tredjeplats efter 23 ligaomgångar. Det skulle vara en enorm bedrift ifall Rodgers kan leda sina mannar till en eftertraktade CL-plats, senaste gången laget spelade i Champions League var efter succésäsongen 2015/2016 då klubben vann hela ligan. Det är framförallt Leicester försvarsspel som givit klubben poäng under de närmaste omgångarna. Dansken Schmeichel och hans försvarslinje har lyckats hålla nollan i två raka ligamatcher. Underspelet har suttit i fem av deras sju senaste matcher!

Vind i seglet

Hemmalaget Leicester City är inte ensamma och att ha spikat igen bakåt. Gästerna Brighton & Hove Albion har varit exemplariska i defensiven under den närmaste tiden. Graham Potter har äntligen fått vind i seglet och lagets poängproduktion har ökats drastiskt. Oturen har vänt och vi får äntligen se potentialen som spelartruppen besitter.

Brighton spelar med en fembackslinje med tre mittbackar och två så kallade wingbacks. Med Solly March och Tariq Lamptey skadade har Potter fått använda sig av betydligt mer försvarsinriktade spelare på ytterbacks-positionerna. Detta har påverkat offensiven men även täppt igen flera luckor bakåt. Brighton besitter en grym form just nu och är alltså obesegrade i sex raka matcher. Roberto Sanchez har blivit Potters givna etta i målet, ett förtroende som spanjoren vuxit med. Sanchez och hans försvar har hållit nollan i tre av deras fyra senaste ligamatcher. Underspelet har suttit i sju av deras åtta senaste matcher, den åttonde matchen slutade med tre mål vilket hade givit insatsen tillbaka med vårt Asian-spel. Vid noll, ett eller två mål rättas vårt spel grönt. Ifall matchen slutar med exakt tre mål får vi insatsen tillbaka och allt över tre rättas rött.

Speltips.se ger tipset:

Under 3 mål Asian hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/2 kl 13.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.