Daniel Jacobsson|9 februari, 2024, 10:44

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kevin de Bruyne och Erling Haaland är tillbaka.

  • Manchester City ställde upp väldigt offensivt senast och vi hoppas att man gör det igen.

  • Vi kan förvänta oss ett rejält tryck av hemmalaget från start till mål.

Kuggarna

Pep Guardiola slängde fram en rejält offensiv startelva när hans lag mötte Brentford i veckan. Det slutade med tre poäng och väldigt mycket offensiva chanser. Den enda nackdelen var att man släppte till lite mer, men det var man nog beredda på i och med uppställningen. Jag hoppas att tränaren, som anses vara världens främsta, skriver upp samma spelare även i det här mötet. Everton är en motståndare som slåss om överlevnad efter sitt poängavdrag och som för dagen inte har någon lysande formkurva. Det är upplagt för hemmadominans.

Två stora plus finns i att nyckelspelarna Kevin de Bruyne och Erling Haaland är tillbaka i matchspel. Den förstnämnda har gjort avtryck direkt, medans norrmannen haft det lite tyngre. Haaland noterades för en assist till hattrickgubben Foden mot Brentford men det är ändå målen som vi förväntar oss från anfallarens fötter. Här gör man mål i båda halvlekarna.

Uppförsbacke

Everton är tillbaka under nedflyttningsstrecket eftersom man har förbannat svårt att vinna fotbollsmatcher. Laget har inte vunnit sedan den 16 december mot Burnley. Sedan dess är det tre förluster och nu senaste tiden tre raka oavgjorda matcher. En oavgjord drabbning lär det dock inte blir här under lördagsförmiddagen. Manchester City jagar förstaplatsen och guldet i Premier League vilket motiverar laget rejält. Hemmaplanen hjälper också till i att värdarna blir storfavoriter med rätta. Everton kommer få det tufft att hålla tätt. Jordan Pickford kommer åtminstone få plocka ut en boll varje halvlek.

Det skall dock tilläggas att Evertons sena kvittering mot Tottenham i veckan är livsviktig. Där får man med sig en poäng som var borträknad med kvarten kvar. En sån effekt hade man behövt oftare, men som sagt, i det här mötet kommer det bli betydligt tuffare. Jag håller hemmalaget som klasserna bättre och trots att Everton blivit av med tio poäng och är bättre än tabellen visar – så skiljer det mycket upp till toppen.

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 13:30
Man City - Everton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.