Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mörrum har förlorat sju av nio matcher under Allettan och är sist i tabellen

  • Mariestad har tre raka segrar och bra häng på toppstriden

  • Mörrum saknar bredden i sitt lag för att utmana lagen högre upp

  • Mariestad blev i senaste matchen första laget att vinna mot serieledande Nybro

  • Senast lagen möttes vann Mariestad med 4–2

Tuff start efter fin grundserie

Mörrum har stått för en imponerande säsong och bara att knipa en plats i Allettan från en tuff söderserie är mer än godkänt, men i Allettan har det blivit tufft. Med halva serien spelad ligger man tillsammans med Skövde sist i tabellen på sex poäng och avståndet uppåt börjar öka. Ovanför bottenduon hittar vi Troja/Ljungby och Karlskrona, två lag som enligt mig inte ska vara så här långt ner i tabellen. Hittills har båda segrarna kommit mot Huddinge och jag har svårt att se att Mörrum ska lyckas studsa upp mot betydligt bättre lag under den andra halvan av Allettan.

För Mariestads del har man en hel del matcher att ta igen efter att man tvingades till karantän i början av serien. Dock har man ett bra utgångsläge inför fortsättningen och även fast en serieseger känns långsökt så kan man mycket väl lyckas ta sig upp på andra- eller tredjeplacering. Truppen har nyligen spetsats med finske forwarden Joonas Alanne och trots att man saknar en del av sina trotjänare från tidigare säsonger så känns ändå Mariestad som ett stabilt topplag inför slutdelen av Hockeyettan.

Vann mot serieledarna

Mariestad hade en del problem under inledningen av Allettan men den senaste tiden känns det som saker och ting har kuggat i. Tre raka segrar har man tagit och senast blev man första laget att slå serieledande Nybro, ett kvitto på att Mariestad är ett bra lag. Strax innan det kom stabila segrar mot Skövde och Huddinge och nu känns det som segerchanserna mot Mörrum borde vara starka.

Mörrum har ett par intressanta spelare där främst storstjärnan Marcus Paulsson sticker ut, men det här laget saknar bredden för att kunna utmana lagen högre upp. Starten på Allettan har haft en del att önska och nu ställs man mot ett starkt Mariestad som borde vara motiverade att bygga vidare på sin vinstrad inför fortsättningen. Senast lagen ställdes mot varandra vann Mariestad med 4–2 och nu tror jag att man tar sin andra raka seger på kort tid mot Mörrum.

Speltips.se ger tipset:

Mariestad vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/2 kl 12.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.