Toppen mot botten möts under söndagen, Norwich och Ipswich drabbas samman på Carrow Road. Kanariefåglarna går upp i serieledning vid en eventuell vinst eftersom Leeds United endast tog en poäng idag. Vi synar ett intressant hörnspel på bortalaget!

Match:Norwich-Ipswich (Championship) | Speltips: Ipswich över 2 hörnor | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 13:00

Viktigt möte för Kanariefåglarna

Morgondagens match är otroligt viktigt för hemmalaget, tre poäng skulle betyda att Norwich går upp i serieledning förbi Leeds United. Leeds spelade idag mot Middlesbrough men lyckades endast få med sig en poäng. Alltså står Leeds på 58 poäng med 31 matcher spelade. Noriwch har spelat 30 matcher och besitter en poängskörd på 57. Med ett svagt motstånd så förväntar sig de flesta på förhand att det blir en säker vinst här. Även fast Ipswich Town gått otroligt svagt ska aldrig något lag underskattas i Championship, en liga som innehåller massvis med skrällar och alla slår alla.

Norwich tränare Daniel Farke använder sig av ett 4-2-3-1 system. Det finns styrkor och svagheter med alla typer av formationer. I Just denna är svagheten framförallt att ytterbackarna blir väldigt sårbara ifall motståndarna spelar förbi yttermittfältarna. Därmed tror undertecknad att Ipswich kommer få sina möjligheter till anfallspel på just kanterna och försöka ska numerära överlägen. Därför förväntar vi oss att bortalaget kan skapa en del hörnor. Norwichs motståndare snittar 4.75 hörnor/match den här säsongen. Deras motståndare har löst över 2 hörnor i 25 av deras 30 ligamatcher.

Intressant hörnspel

För Ipswich Town ser läget allt sämre ut än hos hemmalägret. Bortalaget har endast tagit urusla 18 poäng på deras 30 ligamatcher. Det har blivit tre vinster, nio oavgjorda och hela 18 förluster. Ipswich har gjort 23 mål framåt och släppt in flest i ligan, nämligen 51 insläppta mål. Klubben som ifjol stod för en stabil säsong och slutade på en tolfte placering i tabellen, har totalt rasat ihopa i årets ligaspel och har inte alls hittat fjolårets stabilitet.

Morgondagens match är otroligt viktig för Ipswich som har fem poäng upp till nästkommande lag, vilket är Bolton. Bolton har spelat en match mer än bortalaget och har därför chans att minska gapet till två poäng. Ipswich har förlorat de tre senaste ligamatcherna och är rejäla underdogs inför söndagens match. Men vi fokuserar inte på resultat, utan hörnorna. Ipswich snittar 7.00 hörnor/match i ligan den här säsongen. Det är endast Preston som snittar fler hörnor än bortalaget, 7.33 hörnor/match. Ipswich Town har löst över 2 hörnor i 24 av deras 30 ligamatcher den här säsongen. Mot ett Norwich som har sin sårbarhet framför ytterbackarna, tror vi att Ipswich kan skörda fram över 2 hörnor mot förhandsfavoriterna.

Speltips: Ipswich över 2 hörnor

Jag väljer att spela Ipswich över 2 hörnor. Spelet hittas under fliken “skapa ett spel”. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Norwich motståndare har löst över 2 hörnor i 25 av deras 30 ligamatcher.

  • Ipswich har löst över 2 hörnor i 24 av deras 30 ligamatcher

  • Ipswich har ett snitt på 7.00 hörnor/match i ligan den här säsongen.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.50 Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.50 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.