Axel Olsson|9 februari, 2023, 11:44

Jag väljer att spela på Wolfsburg över 4 hörnor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Schalkes motståndare snittar 5,8 hörnor per ligamatch den här säsongen.

  • Wolfsburgs offensiv har varit strålande och det har resulterat i en hel del hörnor för deras del.

  • Schalkes motståndare har löst spelet i nio av deras tio senaste ligamatcher.

  • Wolfsburg gjorde två mål och skapade hela sju hörnor i senaste ligamatchen mot självaste Bayern München.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Wolfsburg över 4 hörnor hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Jumbon har det tufft

Anrika Schalke 04 upplever rejäla bekymmer i säsongens ligaspel och det är i flera moment som det brister. För det första har hemmalaget ett av ligans ihåligaste försvar med hela 41 insläppta mål efter 19 omgångar. Det blir inte lättare att hitta stabilitet när mittfältaren och lagkaptenen Latza är borta på grund av skada, samt ett par andra viktiga spelare. Inte nog med det får Schalke heller inte rätt på anfallsspelet som varit alldeles för uddlöst den här säsongen. Inte mycket som fungerar och därmed är det inte så konstigt att det är just Schalke som hittas på den stundande jumboplatsen.

Det ska visserligen nämnas att de har lyckats hålla nollan i deras två senaste ligamatcher, vilket är ett steg i rätt riktning. Trots en liten ljusglimt är det forfarande alldeles för mycket som inte fungerar och Schalke kommer få det fortsatt tufft i ligaspelet. Vi är fokuserade på hörnstatistiken och även den talar emot jumbon. Schalkes motståndare har skapat höga 5,8 hörnor per ligamatch den här säsongen och det är något vi kommer titta närmare på. Eftersom Schalke ofta blir tillbakatryckta i deras matcher tenderar deras motståndare till att få många situationer kring kortlinjen. Deras motståndare har löst det här hörnspelet i nio av deras tio senaste ligamatcher.

Ett strålande anfallsspel

Det finns stor chans att jumbon Schalke blir tillbakatryckta i just det här mötet mot Wolfsburg. Gästerna har nämligen visat upp ett strålande anfallsspel och det är ingen tillfällighet då det har pågått under en längre tid nu. Wolfsburg har stått för flera starka insatser och det är med all rätt som laget närmar sig topp 6 och kampen om Europa-spel. De har gjort minst två mål framåt i nio av deras tio senaste ligamatcher och det är ett facit som mäter sig med den absoluta toppen.

Trots att det blev förlust i den senaste omgången stod Wolfsburg för ytterligare en stark insats. De gjorde två mål och skapade hela sju hörnor mot självaste Bayern München. Vissa gillar inte att använda expected goals men sett till den statistiken borde Wolfsburg vunnit över serieledarna. De fortsatte att skapade massvis med chanser men den här aftonen var ineffektiviteten väldigt hög. Att ändå göra två mål trots att de slösade chanser visar vilken grym form de är inne i. Wolfsburg spelar med wingbacks och ett mittfält där två av de tre centrala vågar att fylla på i offensiven. Det blir mycket inspel från kanterna och med mycket personer i boxen skapas det en hel del situationer. Wolfsburgs frejdiga anfallsspel leder till att laget skapar en hel del hörnor och vi tror på en liknande trend i matchen mot jumbon Schalke.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Schalke 04 - Wolfsburg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.