Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Celtic har vunnit deras två senaste ligamatcher och gjort sex mål framåt.

  • Celtic har vunnit sex av deras sju senaste inbördes möten mot St. Mirren.

  • St. Mirren är väldigt mycket upp och ner när det kommer till formen. De har förlorat tre av deras sex senaste matcher.

  • Celtic-anfallaren Edouard har mäktat med tolv fullträffar och är en av ligans vassaste spelare.

  • St. Mirren har tagit fler poäng på resande fot än i hemmaborgen.

Klar förbättring från förra säsongen

Vi kastar blickarna mot Skottland och närmare landets högstaliga Premiership. Där bjuds vi på ett spännande ligamöte mellan St. Mirren och välkända Celtic under onsdagen. Gästerna är givetvis solklara favoriter inför den här tillställning, men St. Mirren vann faktiskt deras senaste inbördes möte.

Hemmalaget St. Mirren har redan passerat fjolårets poängskörd med fem matcher kvar att spela. Förbättringen syns även i tabellkolumnen där St. Mirren besitter en sjätteplats just nu. Klubben har stora möjligheter att knipa en av platserna till Championship Round den här säsongen. Men trots att de kan hamna i samma slutspel som de absoluta topplagen – är det forfarande oerhört många poäng som skiljer dem åt. Tabelltvåan och onsdagens motståndare Celtic har spelat in hela 23 poäng mer än hemmalaget den här ligasäsongen. Celtic har en klart bättre spelartrupp och har dessutom börjat hitta formen igen. St. Mirren har förlorat tre av deras sex senaste matcher.

Fått en utmanare om ligaguldet

Celtic har dominerat den skotska ligafotbollen under en väldigt lång tid. Klubben har vunnit ligatiteln i nio raka säsonger, men Celtic ser ut att gå miste om den tionde raka ligatiteln. Gästerna har inte alls kommit upp till den nivån som klubben brukar hålla och istället har konkurrenten Rangers tagit vara på chansen. Rangers har blivit pånyttfött sedan legendaren Steven Gerrard tog över klubben och Celtic har fått en rejäl utmanare framöver.

Celtic kan teoretiskt sätt fortfarande vinna ligatiteln, men då måste Rangers prestera oerhört svagt under avslutningen ligaspelet. I skrivande stund leder Rangers med hela 21 poäng framför Celtic, däremot har de förstnämnda spelat två matcher fler än de grönvita. Celtic har ryckt upp sig under den närmaste tiden och stått för två starka prestationer. Två raka segrar och sex gjorda mål framåt talar för en klar förbättring i bortalägret. Anfallaren Edouard har visat sina kvaliteter och hittas i skytteliga-ledning med sina tolv fullträffar. Det råder klasskillnad mellan dessa två lagens spelartrupper, det har vi sett i tidigare inbördes möten där Celtic vunnit sex utav sju möjliga.

Speltips.se ger tipset:

Celtic vinner hos 888sport

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 8/2 kl 12.57

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.