Innan stormötet mellan Manchester City och Chelsea kickar igång på Etihad Stadium tar Tottenham emot Leicester på Wembley. Spurs är såklart favoriter att vinna matchen och formen talar för dem. Vi tar ställning för den raka ettan!

Match: Tottenham – Leicester (Premier League) | Speltips: Tottenham | Odds: @1.74 | Units: 2/5 | Spelbolag: Coolbet | Spelstopp: 14:30

Krigat sig till segrarna

Trots avsaknad av nyförvärv och trots en skada på Harry Kane så smyger Tottenham med i toppen av Premier League tabellen. Det är nog inte så många som under säsongens gång sett Spurs som en titelutmanare men man har hela tiden knipit tillräckligt med poäng för att åtminstone hänga med Liverpool och Manchester City i någon mån. Inför den 26:e omgången ligger man trea med fem poäng upp till båda dessa lag, men då ska vi ha i åtanke att man har en match mindre spelad än Manchester City. Man har alltså möjlighet att bara vara två poäng bakom vid seger.

Kikar vi på lagets form så har den pendlat lite på sistone. Man hade en tuffare period med två raka förluster mot Chelsea på straffar i ligacupen och mot Crystal Palace i ligan. Men i de två senaste matcherna har man åter klivit på vinnarstegen. Man har tagit två riktiga krigarsegrar, först mot Watford och senast mot Newcastle. I matchen mot Watford avgjorde Fernando Llorente först i 87:e minuten och mot Newcastle Heung-Min Sons tur att bli hjälte med sitt 1–0 mål i 83:e minuten.

Mycket svag form

Sämre har det då gått för Leicester. Laget har halkat efter lite i tabellen och ligger först på elfte plats. Det bör påpekas att tabellen är väldigt jämn i mittenskiktet, men Leicesters form har varit mycket svag på senare tid. Man har nämligen gått fem raka matcher utan att vinna. Fyra av de fem senaste matcherna har dessutom slutat med förlust. Det är alltså ett pressat Leicester som reser till huvudstaden under söndagen.

Vad som än mer talar för Tottenham i den här matchen är inbördes möten statistiken. Tottenham har nämligen vunnit fyra av de sex senaste matcherna lagen emellan. Dessutom har man två raka segrar mot Leicester. 5–4 från förra säsongens sista omgång och 2–0 från bortamatchen i omgång 16 den här säsongen. Jag tror med andra ord att Leicester får det rejält tufft borta mot ett starkt Tottenham, som dessutom åtminstone börjat få upp nosen för titelstriden. Vi kör helt enkelt på den raka ettan här.

Speltips: Tottenham vinner matchen

Dagens speltips blir att Tottenham vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tottenham har vunnit två raka matcher.

  • Tottenham har visat prov på bra lagmoral genom två sena segermål i sina senaste matcher.

  • Leicester har förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

  • Tottenham har vunnit fyra av de sex senaste inbördes mötena, varav två raka.

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 1.74. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.74 hos Coolbet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.