Joakim Östman|9 mars, 2024, 10:27

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen spelade europaspel i veckan, öppen matchbild synas.

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • Roma snittar 1,92 mål per match i Serie A.

  • Fiorentina snittar 1,44 mål per match i Serie A.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tränarskifte med effekt

Roma starka period sedan Daniele de Rossi tog över tränarrodret fortsätter och efter helgens tredje-raka Serie A seger, är Roma nu uppe på Champions League platserna. Förvisso hittas Roma på 5-platsen men allt just nu tyder på att Serie A kommer ha fem-lag i kommande års Champions League. Givet hur starka Roma varit sedan tränarskiftet tyder även det mesta på Roma snarare kan blicka uppåt i tabellen än nedåt.

Senast i bortamötet mot Monza stod Roma för en oerhört kontrollerande insats och i vad som på pappret var en tuff match, hade Daniele de Rossi manskap inga som helst problem att lösa tre-poäng efter klara resultatet 1-4.

Fiorentina i sin tur hade en rejäl dipp från mitten av januari till början av februari, där Fiorentina gick från att vara en rejäl utmanare om Champions League platserna till att det ska mycket till för att CL-spel ska lösas. Något bättre har det sett ut på slutet men långt i från vad folk med Fiorentina sympatier hade hoppats på.

Senast i bortamötet mot Torino blev det på nytt ett tungt poängtapp där Fiorentina trots spel med en-man mer i över en halvlek inte hittade nät. Fiorentina fick istället åka hem till Florens med ett oavgjort resultat och fortsättningsvis finns det en del frågetecken som behöver rätas ut.

Öppna spjäll

Roma och Fiorentina spelade i veckan deras första match av åttondelsfinalerna av Europa League respektive Conference League. Roma stod på nytt för ett oerhört imponerande resultat när de hemma på Olimpico städade av Brighton med tydliga 4-0. Fiorentina hade desto tuffare på bortaplan mot Maccabi Haifa, där Fiorentina i en svävning match på övertid löste segern skriven till 3-4.

Inför söndagens möte Fiorentina – Roma kan vi därför konstatera att båda lagen är inne i ett hektiskt spelschema, här handlar det därför om vilket lag som kan hantera det bäst. Givet lagens formkurvor får Roma trots spel på Artemio Franchi ses som favoriter även fast spelbolagen inte helt går i linje med det.

Romas form är bättre och sedan Daniele de Rossi tog över har det stundtals sett oförskämt bra ut, att åka och ta tre-poäng av Fiorentina på Artemio Franchi är likväl inget man gör hur som helst. Fiorentina är hemmastarka och med europaspelet inräknat i kalkylen väljer vi att avstå från spel på segrare.

Vi förväntar oss en öppen matchbild som egentligen alla Romas matcher varit sedan tränarskiftet och att båda lagen hittar när känns troligt på förhand. Varken Fiorentina eller Roma lämnar plan mållösa särskilt ofta och givet förutsättningarna klickas därför spelet till 1.75!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Fiorentina - Roma
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.