Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tingsryd slåss om slutspelsplatserna och här vill man inte ge bort några poäng

  • Väsby har inget att spela för då det sedan tidigare står klart att negativt kval väntar mot Kristianstad

  • Tingsryd har spelat betydligt bättre på hemmaplan än vad man gjort på bortais

  • Väsby vill förmodligen inte gå allt för hårt på sina bästa spelare under slutdelen av grundserien

  • Tingsryd har vunnit två av tre matcher mot Väsby den här säsongen

Negativt kval väntar

Tingsryd har satt sig i en förnämlig position inför slutomgångarna av HockeyAllsvenskan. Mycket talar för att smålänningarna blir ett av fyra lag som får spela play in men fortfarande kan mycket hända. Därför är det av yttersta vikt att man vinner match som den här. Strax bakom hotar både Västerås och AIK och lag som Vita Hästen och Almtuna skuggar lite längre bak. Kan Tingsryd vinna under onsdagskvällen ska det mycket till för att laget ska tappa sin play in-plats.

För Väsbys del finns det bara en sak man kan ställa in sig på, play out. Avståndet upp till Modo är alldeles för långt och även fast resultaten skulle gå lagets väg så är det omöjligt att kliva om. Därför kommer man med start på tisdag få spela en direkt avgörande matchserie mot Kristianstad om vilket lag som får fortsätta spela i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

Lyckat spel på hemmaplan

Just därför tror jag att Väsby inte kommer tuta och köra allt för mycket sista grundserieomgångarna. Framöver väntar ett intensivt matchande och jag tror inte att tränare Viktor Tuurula vill riskera skador på sina viktigaste pjäser. Ska Väsby lyckas rädda det allsvenska kontraktet krävs det att spelare som Raphael Lavoie, Tobias Lindberg och Colin Smith är skadefria. Senast ställdes man mot just Kristianstad och när man väl tappat sista gnistan av hopp så hängde man inte med.

Tingsryd väntar här och även fast hemmalaget haft det tufft den sista tiden så ska det här vara en trepoängare. Sett över hela säsongen har man visat vad för kvalitéer man besitter och jag har svårt att se att den dystra formen fortsätter in i ett play in. Hemmaspelet har dessutom varit en positiv bit för Tingsryds del den här säsongen och jag tror att man inkasserar tre poäng i den här matchen.

Speltips.se ger tipset:

Tingsryd vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/3 kl 14.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.