Axel Olsson|9 april, 2024, 09:58

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dortmund har varit riktigt stabila i CL. Endast släppt in fem mål på åtta matcher.

  • Simeones gäng behöver täppa till bakåt efter ett par sämre försvarsinsatser i bagaget.

  • Det är två lag som presterar på en likvärdig nivå just nu.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Högre riskminimering

Atletico Madrid inleder kvartsfinalen hemma på Civitas Metropolitano. Den spanska klubben kliver in som givna favoriter inför den här hemmamatchen, men de ställs mot ett formstarkt Dortmund. Atletico Madrid har gjort en godkänd säsong i ligan, dock är det en viktig avslutning som väntar för deras del. Topp 4-placeringen är långt ifrån säkrad då femman Athletic Bilbao är två poäng bakom. Atletico har inte alls kunnat mäta sig med varken Real Madrid eller Barcelona den här säsongen.

Deras ramstarka försvar har inte varit lika vägvinnande som i tidigare säsonger, utan det är först och främst anfallsduon Griezmann och Morata som visat vägen. Simeones gäng behöver hitta tillbaka till den defensiva balansen igen, då de har ett par färska ligaförluster i minnet. Vi vet vad de är kapabla till i försvaret och de stod upp bra mot ett tufft Inter. Trots att den italienska storklubben tryckte på, lyckades Atletico Madrid ta sig vidare ifrån sextondelsfinalen. I hemmaborgen har de endast släppt in totalt ett mål i deras tre senaste Champions League-matcher. Nu när det vankas sextondelsfinal tror vi att Atletico spelar med en högre riskminimering än vad vi har sett i vissa av ligamatcherna.

Väldigt starka resultat i CL

Gästande Dortmund har gått som tåget i den här upplagan av Champions League. Efter premiärförlusten mot AC Milan har de växlat upp och gått från klarhet till klarhet. De har fortfarande en väldigt viktig topp 4-placering att spela för i ligan, men nu när ligatiteln är helt borta hamnar det här slutspelet ännu mer i centrum. Dortmund har absolut kapaciteten för att ta sig ännu längre i turneringen. Efter att ha vunnit den tuffaste gruppen av dem alla, fick de sig en lättare lottning mot PSV Eindhoven.

Det blev ett dubbelmöte som Dortmund vann med 3-1 efter en stark prestation i hemmaborgen. Deras försvarsspel har varit förvånansvärt starkt i Champions League. De har endast släppt in fem mål på åtta matcher, då ska det även sägas att de har mött PSG, Milan, Newcastle och PSV. Det är tuffa motstånd och därför tror vi att Dortmund är väl förberedda inför onsdagens batalj. Det är två lag som presterar på en likvärdig nivå just nu, med det sagt förväntar vi oss en jämn tillställning. Dortmund har en god form med endast tre insläppta mål på sex matcher. Gästerna håller nere siffrorna under onsdagen!

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atletico Madrid - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.