Erik Norin|9 april, 2024, 09:55

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården tog två raka segrar i Mora och har det mentala.

  • Frågetecken på Moras supermålvakt Ignatjew som gjort två tavlor senaste matcherna.

  • Fler spelare i Djurgården har höjt sig under slutspelet.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tog tag i grejerna

Djurgården lämnade Hovet med blotta förskräckelsen efter två matcher, med ställningen 1-1 i matcher. Mora var mycket bättre, stod för mer vågade initiativ i matcherna och tvingade fram fler misstag av Djurgården. Många trodde nog att Djurgården var riktigt illa ute när matchserien vände till Mora. Djurgården visade dock vilken klass man har i truppen och de första två perioderna under lördagens match höll hög klass. Måndagens match var en mycket bra genomförd bortamatch där man till sist kunde avgöra i förlängning och skaffa sig själv matchboll.

Flera spelare i Djurgården har också höjt sig under slutspelet kontra grundserien. Då tänker jag inte på spetspelare som Marcus Kruger och Linus Klasen. Istället har spelare som målvakten Viktor Andrén, rutinerade centern Ludvig Rensfeldt och backen Kevin Karlsson verkligen kommit upp i en nivå som Djurgården behöver. Samtidigt har juniorduon Victor Eklund och Linus Eriksson varit två av lagets viktigaste spelare.

Tappat frenesin

Mora har stått för en struktur, frenesi och fart som varit väldigt bra under hela slutspelet. Lördagens förlust med 6-5 mot Djurgården blev nog väldigt tung där laget kom in helt fel i matchen och direkt tappade initiativet. Det gjorde att Djurgården kunde spela med ett väldigt defensivt upplägg under måndagens match, där Mora stod för viktig moral när man hämtade in ett tvåmålsunderläge sista tio minuterna av matchen.

Medan Djurgårdens spelare har hittat nivån så har några i Mora de senaste två matcherna tyvärr tappat den nivån som varit så hög under slutspelet. Målvakten Waltteri Ignatjew har varit helt outstanding under hela säsongen men har de senaste två matcherna stått för en ganska rejäl tavla per match. Ignatjew går nu in som underdog i målvaktsmatchen för första gången på mycket länge och det kan bli Moras fall här. Moras fjärdekedja med Henrik Eriksson i spetsen har heller inte varit så tunga att möta som tidigare och där tappar Mora en viktig del i sitt spel, fysiken.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Djurgården - Mora
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.