Daniel Jacobsson|9 april, 2024, 09:57

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kylian Mbappe ser sin sista chans att vinna CL med PSG.

  • Två offensivt starka lag.

  • Jag ser inte vilket av lagen som skall ställa sig lågt, passivt och spela defensivt här.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Offensivt möte

Paris Saint-Germain har hamnat på en väldigt tacksam sida av Champions League-trädet. På andra sidan ser vi Real Madrid, Manchester City, Arsenal och Bayern München medans PSG har hamnat på en sida med onsdagens motståndare Barcelona, Atletico Madrid och Borussia Dortmund. Storstjärnan Kylian Mbappe ser ut att lämna den franska storklubben efter säsongen och ser ut att få en rejäl chans att göra det på bästa möjliga vis den här säsongen. Ligatiteln är i rullning och eftersom Paris har hamnat på rätt sida av slutspelsträdet är det ingen omöjlighet att ta sig ännu längre på den scenen.

Det har varit en stor omsättning av spelare inför den här säsongen. Nu har man fått lite ordning på laget och det är väll i helt rätt tid. Vi lägger inget större fokus på helgens plattmatch mot Clermont. Här kommer man studsa tillbaka och upp på en nivå som håller klassen eller mer med Barcelona. Den spets som finns i Mbappe är få klubbar som har i år. Han kan avgöra matcher på egen hand och är den anfallaren i världen som är bäst just nu, enligt mig.

Stark defensiv – men (!)

Känslan är att Barcelona kommer behöva gå framåt för att få med sig ett bra resultat här. Hemmalaget Paris kommer gasa från första stund och det är därför jag tror att gästerna kommer behöva göra mål för att ha ett öppet läge inför returen i Spanien. Den offensiva kvaliteten i PSG är betydligt starkare än Barcelonas defensiv. Jag tror att det finns svagheter där som kommer få problem mot just Mbappe och Dembele i värdarnas lag. Barcelona släppte ett mål i varje möte mot Napoli till exempel och här möter man en ännu vassare spets.

Samtidigt har Barcelona en offensiv som går att lita på. Ledningen och klubben överlag hade såklart hoppats på ännu mer kvalitet från Robert Lewandowski under hans äventyr i Barcelona, men den räcker och blir över när andra spelare presterar. Raphinha, Yamal, Felix, Torres och andra är goda kompliment till anfallaren vi nämnde tidigare. Det finns en offensivt riktad spelplan i det här laget också, räkna med att Barcelona får lägena som krävs för att näta i det här mötet. Det blir högintressant att se vart detta tar vägen. Överspelet är mitt val för matchen.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
PSG - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.