Daniel Jacobsson|9 maj, 2024, 11:00

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Girona slog Barcelona senast och är i finfin form inför avslutningen.

  • Girona vill fortsätta vinna för att ta andraplatsen.

  • Alavés har ingenting att spela för efter att ha säkrat kontraktet.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Säkrat kontraktet

Vinsten mot Atletico Madrid för tre omgångar sedan var helt avgörande för säsongen. Där och då hittade man formen att luta sig tillbaka mot och självförtroendet har inte fått ett stopp sedan dess. John Guidettis gamla klubb har nu tre raka segrar och har förutom Atletico Madrid även slagit Celta Vigo och Valencia. Tre tuffa motståndare där vissa har mer att spela om än andra. På tal om att ha något att spela om eller inte har Alavés nu säkrat kontraktet inför kommande säsong och kan slappna av. Självförtroendet är på topp, men frågan är om man kan rå på de allra bästa lagen i tabellen.

Atletico Madrid var en tuff match mot ett topplag, men där och då var Alavés i ett helt annat läge tabellmässigt än vad man är i dagsläget. Girona har precis som hemmalaget för dagen tre raka segrar och slog bland annat Barcelona senast. Det kommer bli en tuff match för värdarna här och dessvärre tror jag att deras segersvit får ett rent och skärt slut här. Den räddning av säsongen som man gjort på sistone skall dock hyllas rejält.

Vill ta andraplatsen

Gironas seger mot Barcelona förra helgen betydde att man tar över andraplatsen i LaLiga, men också att Real Madrid tagit ytterligare en ligatitel i Spanien. Vi lägger dock fokuset på Kataloniens just nu bästa klubb, Girona, i det här tipset. Segern mot Barcelona senast betyder att man nu har tre raka övertygande segrar i bagaget. Här är det dock ingen tabellplacering som är säkrad. Det skiljer fortsatt en poäng ner till Barcelona, så vinsterna är fortsatt väldigt viktiga för dagens bortalag. Girona har övertygat alla under hela säsongen lång och vill såklart toppa det med att vara laget bakom ligamästaren.

Det finns också en spelare som har sitt mål för säsongen, nämligen Artem Dovbyk, som går för skytteligan. Så, sista tre matcherna är viktiga för både individer i Girona men också för hela laget och framförallt klubben i sig. Att toppa den här succésäsongen med en andraplats hade varit något utöver det vanliga såklart. Jag litar på Girona under fredagskvällen och tycker att den raka tvåan står perfekt i odds.

fotboll, laliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Alaves - Girona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.