Kevin Andersson|8 maj, 2022, 20:00

Jag väljer att spela på att Calgary Flames vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det har varit tighta och slumpmässiga första tre matcher där Dallas fått som dem velat, men jag tror Calgary får utdelning här.

  • Calgary har spelat bättre än vad resultaten visar och borde gjort 3.13 mål i snitt per match i samtliga tre matcher.

  • Calgarys offensiv har spelat på en ok nivå men målen har inte kommit, jag ser att Calgary har hittat nycklarna för att vinna den här matchen.

  • Dallas har överpresterat något sett till hur dem kom in i slutspelet med en målskillnad på -8. Det kommer att visa sig så småningom och jag tror det blir här.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Calgary Flames att vinna hos Pinnacle

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Mycket slump

Dallas har lyckats att göra exakt det dem gjort hela säsongen i inledningen av den här matchserien, att göra samtliga tre matcher till en slantsingling och vunnit två av tre matcher med ett måls marginal (bortsett från sena mål i tom bur). Trion Roope Hintz, Joe Pavelski och Jason Robertson har varit briljanta då man stått för fyra av de sex målen som Dallas gjort i den här serien. Miro Heiskanen har spelat 78 minuter i den här matchserien och Stars har inte släppt in mål under den tiden.

Dem har kort och gott åkt väldigt mycket skridskor vilket är väldigt viktigt då dem i grundserien ofta blev överkörda utanför powerplay och när förstakedjan var på bänken. Det känns som att matchserien hittills har gått vägen Dallas och slumpen har dolt lite vad som egentligen har varit ganska medelmåttigt spel. Dallas har haft mycket tur den här säsongen och smög sig in i slutspelet med en målskillnad på -8 och har såhär långt stått för väldigt tighta matcher med små marginaler. Min förväntan inför den här matchen är att Calgary kommer ha hittat de nycklar som krävs för att lirka upp Dallas “brunkiga” spelstil och göra det tufft för dem.

Offensiven i fokus

Calgary har direkt fallit in i gropen av att topp-spelarna har stått för betydligt mindre poäng här i slutspelet än under grundserien, och har således fallit i kategorin lag som inte kan generera så mycket offensivt. Men att säga att Flames har hittat mer offensivt spel i de två senaste matcherna känns ganska rimligt. Calgary är det lag som stått för mycket i den här serien med en expected goals av 53.69% och 3.13 expected goals framåt under dessa tre matcher.

Oettinger har helt klart varit skarp och Stars har gjort ett bra jobb med att låta honom vara väl förberedd för skotten som kommer. Men, det har fortfarande varit tydligt i spelet att Calgary kommer att göra fler mål än man gjort hittills med det spelet de visat. Defensiven har det inte varit så mycket fel på utan Jacob Markström har stått för en solid insats såhär långt och nu är det bara offensivens produktion vi väntar på. Med spelarna som finns i Flames så tror jag deras offensiv vaknar till liv här och utjämnar matchserien.

ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 03:30
Dallas Stars - Calgary Flames
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.