Axel Olsson|9 maj, 2024, 11:00

Jag väljer att spela på Le Havre över 0,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Le Havre har gjort hela sex mål på två ligamatcher. Tre mål mot PSG.

  • Le Havre kämpar om viktiga poäng för att säkra Ligue 1-kontraktet.

  • Nice har släppt in mål i sju av deras nio senaste matcher.

  • Nice har dippat i deras försvarsinsatser, jämfört med den första halvan av säsongen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Sämre insatser i defensiven

Under en längre tid var Nice cementerade på andraplatsen i Ligue 1. De inledde säsongen på ett strålande sätt och de var nästintill omöjliga att få hål på. Försvaret visade vägen och när det hade gått 20 omgångar kändes klubben gjutna i topp 4. Sedan kom en rejäl formdipp i mitten av februari, vilket skakade om deras tabelläge. Nice har inte alls varit lika självklara i försvaret under den närmaste tiden, jämfört med deras inledning. En mardrömsmånad i februari och mars gjorde så att laget föll ned på en sjätteplats.

Nice har hittat tillbaka till segrarna, men på senare tid är det offensiven som varit vägvinnande. I skrivande stund befinner de sig på en femteplats och därmed är en CL-placering långt ifrån självklar. De har fortfarande chans att gå om Lille eller Brest, då krävs det en stark avslutning. Nice ska ses som självklara favoriter inför mötet mot Le Havre, dock tror vi på en öppnare matchbild än vissa andra. Nice har inte varit lika självklara i defensiven, därmed anser vi att gästerna har en bra chans att hitta nätet.

Ska inte underskattas

Nykomlingen Le Havre var en positiv överraskning under den första halvan av säsongen. Klubben gjorde det väldigt bra utifrån förutsättningarna, med tanke på att det var hela 14 år sedan de tillhörde högstaligan. Ett tag var klubben till och med uppe och snudda på sjundeplatsen och nedflyttningen kändes väldigt långt borta. Men det kan ändras snabbt i fotboll och deras andra halva av säsongen har varit klart sämre. Le Havre har stött på desto mer bekymmer nu i slutet och därmed blir det en kamp om överlevnad, trots den fina starten.

De är endast tre poäng framför kvalplacerade Metz, med det sagt väntar en viktig avslutning. Men nu när det väl gäller har Le Havre faktiskt visat styrka, genom att ta fyra poäng på deras två senaste omgångar. Offensiven har visat upp en riktigt hög effektivitet, med bland annat tre mål mot mästarna PSG. De har alltså gjort sex mål på två matcher och det är en rejäl självförtroende-boost inför de avslutande omgångarna. Gästerna har dessutom en bra känsla mot Nice, ett lag som de besegrade tidigare under den här säsongen. Le Havre ska inte räknas bort helt och hållet inför det här mötet. Vi tror att de petar in minst ett mål under fredagskvällen!

fotboll, Ligue 1
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Nice - Le Havre
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.