Hockey VM är här och Tre Kronor ställs direkt mot en relativt tuff motståndare i form av Tjeckien. Jag har dock en positiv känsla till den här truppen och vi väljer sida här!

Match: Tjeckien – Sverige | Speltips: Sverige | Odds: @1.72 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:15

Rygga till 1.72 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Potential att gå långt

Tjeckien ställer i det här VM:et en bra trupp på banan, i alla fall om man tittar på vilka kompetenser man besitter på pappret. Närheten till hemlandet från värdnationen Slovakien spelar förstås in i att flera stjärnor valt att komma och representera sitt land och det har lett till att vi får se spetsspelare som Jakob Voracek, Jan Rutta och unge supertalangen Filip Cythil i truppen. Jag tycker dock att man saknar viss bredd sett till Sverige. Medan Sverige kan ställa NHL-spelare på i stort sett varje position så tvingas Tjeckien att matcha en del svaga kort i sammanhanget, exempelvis tredje backpar samt tredje- och fjärdekedjan.

Förra året lyckades också Sverige vinna mot Tjeckien i VM och trots jämna matcher under året i Euro Hockey Tour så har jag svårt att se väsentligheten i de trupperna som är helt olika. Inför VM stod Tjeckien som vinnare, då på hemmaplan i Carlson Hockey Games och nu är förutsättningarna andra. Mer neutral plan, fler svenska fans och en helt annan vikt av att vinna samtidigt som Sverige kommer till turneringen med ett fantastiskt självförtroende i ryggen efter två raka VM-segrar. Tjeckien kommer få jobba för poängen här, poäng som kan komma att vara avgörande inför utgången av gruppspelet om det blir som jag förutspår: Att Sverige tar med sig samtliga tre.

Framåt stolta Tre Kronor!

Med två raka VM-guld kliver Sverige in i den här VM-turneringen med bästa möjliga självförtroende och man ska ha höga ambitioner även i den här turneringen. Förra året vann man samtliga matcher och gick obesegrade genom turneringen, bara det en anledning att syna svensk seger här. För dåligt odds på moneyline så det är av vikt att vi klarar det under full tid. I år har man också en annan stabilitet i kassen i form av Henrik Lundqvist som också är otroligt viktig för laget vid sidan av planen. Henke har vunnit VM-guld förut och är en av de största spelarna i svensk hockeyhistoria, flera yngre spelare är nog sugna på att hjälpa honom till ytterligare en titel.

Ser man till truppen som ställs på banan är också Oliver Ekman Larsson, Mattias Ekholm, Adam Larsson och Elias Pettersson med sedan förra året, rutin som kommer vara välbehövlig samt att spelare som vet hur man vinner alltid bidrar med en typ av mentalitet som inte finns i alla omklädningsrum. I truppen finns också Elias Lindholm och William Nylander som välbehövlig spets. Den kryddas sedan med namn som Patric Hörnquist, Alexander Wennberg och Jesper Bratt. Överlag en starkare trupp än Tjeckien även och om det finns spets i båda trupperna tror jag det räcker till svensk seger i den här matchen.

Speltips: Sverige vinner matchen

Vi klickar i Tre Kronor i första matchen mot Tjeckien och sätter på oss de gulblå tröjorna och hejar för fullt! Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Sverige vann förra årets VM-möte mellan lagen.

  • Sverige har en starkare trupp än Tjeckien.

  • Sverige har flera spelare med som också var med förra året, viktig rutin när man nu går för nytt guld.

Bethard ger oss 1.72 för spelet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.72 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.