Joakim Östman|9 maj, 2024, 12:32

Jag väljer att spela på Kanada. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Att gruppsegern på Kanada dubblar pengarna har ett högt spelvärde.

  • Kanada är regerande mästare och går på nytt för guld.

  • Talang-mässigt kan ingen nation mäta sig med Kanadas trupp på förhand.

  • Flertalet superlöften finns i Kanadas trupp, vilket lovar på en fartfylld och kul hockey.

Omsättningskrav: 1

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Kanada givna favoriter

Kanada: En av det givna guldfavoriterna är det regerande mästarna Kanada som har vunnit fyra VM-guld sedan 2015. Med en trupp som till fredagskvällen till stora delar var ett blankt papper kunde vi åtminstone konstatera att superlöftet Connor Bedard bekräftat sitt deltagande.

Drömnamnet var Sidney Crosby men när truppen presenterades var inte nummer 87 med, istället hittar vi spelare som väntade draft-ettan Macklin Celibrini, Adam Fantilli, Dylan Cozens, Bowen Byram, Owen Power och Olen Zellweger. Att det blir ett ungt, spännande och roligt Kanada kan vi därför konstatera och talang-mässigt kan ingen nation mäta sig med regerande mästarna på förhand. 

Att Kanada med en härlig mix av ungt och erfaret kommer vinna Grupp A har vi inga större tvivel gällande, även fast många inklusive vi hoppades på ett mer stjärnfyllt Kanada finns det likväl ingen anledning att inte tro på detta laget går långt.

Tjeckien: Hemmanation Tjeckien går för att utmana om det finaste medaljerna och med hemmapubliken i ryggen kan de bli en darkhorse. Efter åttondeplatsen ifjol är det revansch som gäller och ser vi till truppens stomme just nu finns en del intressanta spelare.

Vi hittar bland annat NHL-spelare som Radko Gudas, Ondrej Palat, David Kampf, Dominik Kubalik, Jan Rutta, Karel Vejmelka, Lukas Dostal och Petr Mrazek. Där någon av det sistnämnde målvakterna behöver vara lagets främsta spelare om det ska bli en framgångsrik turnering för Tjeckien.

Drömnamnet vore givetvis Boston-stjärnan David Pastrnak men i dagsläget ser det ut att kunna bli ett långt slutspel för Bruins, vilket gör att vi bollar upp att Filip Hronek skulle vara ett annat fint alternativ om Vancouver åker ur.

Överskattade på nytt?

Finland: Hålls som vanligt som en favorit till medaljerna utan att egentligen på pappret ha laget att visa upp för det. Är det något det finska lejonen dock visat genom åren är det att hitta sätt att maxprestera eller som jag kanske tycker överprestera sett till materialet. Det finns väl således egentligen ingen anledning att tro något annat denna gången eller?

Faktum är att sjundeplatsen ifjol inte var särskilt överraskande och frågan är om Finland kan hitta tillbaka till guldåren 2019 och 2022. Sett till NHL-spelare som blivit presenterade hittar vi endast Mikael Granlund, Olli Määttä, Jesse Puljujärvi, Valtteri Puustinen vilket inte gör en knäsvag direkt.

Drömnamnet är snarare ett ”drömscenario” som vore att Dallas ryker i slutspelet och spelare som Roope Hintz, Miro Heiskanen och Esa Lindell blir tillgängliga.

Schweiz: Har efter VM-silvret 2018 haft svårt att följa upp framgången med nya starka turneringar och faktum är att två-raka 5-platser är det bästa resultaten sedan dess. Till VM i Tjeckien har Schweiz dock fått dit spets i NHL-spelare som Nico Hischier, Akira Schmid, Jonas Siegentaler och Philipp Kurashev. Det ger hopp om en ny VM-framgång och även fast bredden ifrågasätts kan Schweiz bli en jobbig överraskning för många.

Drömnamnet är utan tvekan Nashvilles Roman Josi som snart i ett decennium varit en av NHL bäst producerande backar.

Ishockey, VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.