Joakim Östman|9 maj, 2024, 12:33

Jag väljer att spela på USA. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Att gruppsegern på USA dubblar pengarna har ett högt spelvärde.

  • USA besitter i dagsläget en spets i forwardsuppsättningen Tre Kronor saknar.

  • USA har ett ruggigt slagkraftigt lag med flertalet världsstjärnor i truppen.

  • USA är en given guldkandidat och saknar tydliga svagheter.

Omsättningskrav: 1

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Grupp favoriterna

USA: Har presenterat en trupp bestående av NHL-spelare samt högt aktade juniorspelarna (Will Smith, Ryan Leonard), framförallt sticker dock Johnny Gaudreau, Dylan Larkin, Brady Tkachuk, Zack Werenski och Jake Sanderson ut som spelare tillhörande yttersta eliten. Det gör att vi direkt kan skriva in USA som en guldkandidat och inte helt oväntat kommer förstaplatsen i gruppen stå mellan USA och Tre Kronor.

Drömnamnet för USA vore att stärka upp på målvaktssidan med Connor Hellebuyck som åkte ut med sitt Winnipeg i förstarundan av slutspelet. En av världens främsta målvakter vore precis vad detta USA-laget behövt, då på förhand presenterade Alex Lyon (Detroit) och JVM-målvakten Trey Augustine ger ett visst frågetecken runt sig.

Sverige: Tre Kronor har precis som USA ett på pappret ruggit slagkraftigt lag där enda egentliga frågetecknet är yttersta spetsen i forwardsuppsättningen. Det kan givetvis komma att förändras under turneringen då Tre Kronor fortsatt har möjlighet att plocka in spelare från NHL-slutspelet. Det förväntar vi oss också kommer ske men inför premiär kommande fredag får nog USA hållas som knapp favorit givet deras spets i offensiva-led. Backsidan är där Tre Kronor sticker ut och här slår vi redan nu fast att vi har turneringen starkaste uppsättning.

Drömnamnet Adrian Kempe är just den offensiva spets detta Tre Kronor skulle behöva och efter att han nyligen åkt ut slutspelet med Los Angels, väntar vi just nu in besked gällande Adrian Kempe närvaro i VM.

Skräll nationer?

Tyskland: Finalisterna från i ifjol Tyskland hoppas på ett nytt framgångsrikt år, med NHL-spelare som JJ Peterka, Nico Sturm och målvakten Philipp Grubauer med finns möjligheterna att de kan stöka till det en del. Det ska likväl sägas att årets VM-turnering 2024 kommer vara på en betydligt högre nivå sett till vilka spelare som är med. Det gör att vi redan nu vågar säga att Tyskland inte tar sig förbi en kvartsfinal i år, nog kan det likväl vara en halv jobbiga motståndare för toppnationerna i kvartsfinalspel.

Drömnamnet Leon Draisaitl är det självklara namnet och enda namnet sett till att Edmonton-forwarden får hållas som en av världens bästa spelare. Edmonton är dock förbi förstarunda och ska Leon Draisaitl kommer blir det först senare i turneringen.

Slovakien: Det fjärde-rankade laget i Grupp B får sägas vara Slovakien med knapp marginal bakom fjolårsfinalisten Tyskland. Här hittar vi SHL bekantingar som Peter Cehlarik, Marek Hrivík men främst sticker såklart NHL-spelarna ut. Det högt draftade spelarna Simon Nemec och Juraj Slafkovsky finns med men så även den kanske mest välkända Tomas Tatar. Ifjol missade Slovakien slutspel och målsättningen på förhand är såklart självklar, att försöka ta sig vidare från gruppspelet.

Drömnamnet Martin Fehervary vore en klockren förstärkning på backsidan efter att ha åkt ut NHL-slutspelet med Washington.

Ishockey, VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.