Erik Norin|9 juni, 2023, 10:25

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Swiatek löser spelet i fyra av fem matcher hittills.

  • Swiatek har spenderat betydligt mindre tid på banan än Muchova och är fräschare.

  • Muchova kommer inte få ut samma effekt av sitt varierade spel här som mot tidigare motståndare.

Är helt enkelt bäst

När Iga Swiatek visar sig från sin bästa sida och spelar sin bästa tennis så finns det ingen spelare på hela WTA-touren som kan mäta sig med henne. Hennes slagteknik och slagstyrka kombinerat med hennes skickliga rörelse är det som gör henne unik. Bland hennes motståndare finns det de som slår hårdare och bättre, men som är mer orörliga (likt semifinalmotståndaren Haddad Maia), medan de som matchar hennes rörelse inte kan matcha hennes slagteknik. På gruset i Paris trivs hon som allra bäst och jag ser henne inte lägga den här matchen utan tar titeln.

På de fem matcher hon hittills spelar så löser hon underspelet i fyra av dessa och bara faktumet att hon på sina tio spelade set har fyra bagels (vinst med 6-0) säger en del om överlägsenheten. Ännu inte förlorat ett set och jag tror utan tvekan att hon också går rent. Överlägsenheten gör också att hon spenderat väldigt lite tid på banan, runt sju timmar och 40 minuter över de matcher hon spelat, att jämföra med motståndaren Muchova som bara i semifinalen mot Sabalenka spenderade över tre timmar på banan. Swiateks högstanivå är bättre och hon kommer till den här matchen betydligt fräschare. Game, set and match.

Gör sitt livs turnering

Att som 43e rankad på touren ta sig till final i en Grand Slam och på vägen slå ut världsåttan Maria Sakkari och i semifinalen mot världstvåan Sabalenka vända underläge i sista set till seger med fantastiskt spel är en helt makalös prestation. En prestation som ingen får ta ifrån Karolina Muchova om hon skulle förlora den här finalen och även om hon som jag förutspår skulle förlora den stort. Hon gör sitt livs turneringen och efter den totala holmgången i semifinalen, som får ses som en av årets absolut bästa matcher på damsidan så tror jag en viss mättnad kan infinna sig hos tjeckiskan. Hon är nöjd oavsett resultat här.

Mot Swiatek så kommer hon heller inte få ut samma effekt av sitt mycket varierade spel som mot exempelvis Sabalenka. Hon blandar fina forehands, med stoppbollar och har på ett skickligt sett hållit sina motståndare i rörelse. Swiatek kommer komma bättre till bollarna med sin rörlighet och det tror jag kommer att stressa Muchova till fler misstag och också göra att hon vinner färre bollar och game på grund av den faktorn.

tennis, Franska öppna
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Swiatek - Muchova
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.