Axel Olsson|9 juni, 2023, 10:50

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Degerfors har varit riktigt svaga på bortaplan. De har förlorat samtliga fem bortamatcher den här säsongen.

  • Förra helgen körde MFF över Degerfors med hela 5-0.

  • Kalmar är tillbaka med en bra känsla. Seger mot Värnamo och Peking samt kryss mot AIK.

  • Degerfors är det laget som släppt in mest mål i Allsvenskan.

  • Kalmar har en klart vassare startelva enligt undertecknad.

Positiv känsla

Allsvenskan bjuder på en till omgång innan klubbarna går på sommaruppehåll. Vissa har ett hektiskt sommarfönster framför sig medan andra sitter tryggt med deras truppbyggen. Utifrån förutsättningarna ska Kalmar vara väldigt nöjda med en sjätteplats efter elva spelade omgångar. En seger under lördagen skulle betyda att laget hakar på i topp 4. Efter två sämre prestationer mot Stockholmslagen BP och Djurgården har Kalmar hittat tillbaka till en bra känsla igen.

De bröt den negativa trenden snabbt genom en 0-1 seger mot Värnamo. Därefter bjöd laget från östkusten på en riktigt stark prestation i hemmamatchen mot IFK Norrköping. Slutresultatet skrevs till 2-1 och det var återigen firma Skrabb och Rajovic som blev segerorganisatörer. Rajovic har visat sig vara en klassisk nia som är otroligt vass inne i boxen – han står på sju gjorda mål och kommer förmodligen hittas i toppen av skytteligan i slutet av säsongen. Kalmar var nära att få med sig ytterligare en trea i matchen mot AIK, men det var fullt rättvist att det här mötet slutade oavgjort. Hemmalaget är i ett bra skick inför lördagens batalj och det är ett ihåligt Degerfors som väntar. Rajovic och gänget har absolut kvaliteterna för att såra det här svaga försvaret.

Ett facit som oroar

Det fortsätter att gå ganska tungt för Degerfors och sommaruppehållet kommer lägligt. Det är tydligt att bristerna hittas i försvarsspelet och det har varit icke befintligt i vissa matcher. Absolut, Degerfors har glimrat till och tagit några tunga segrar mot Stockholmsklubbarna AIK och Djurgården, vilket betyder att de hittas ovanför nedflyttningsstrecket. Men fast de är på säker mark borde klubben vara oroliga för deras ihåliga försvar och det kommer inte vara hållbart i längden.

Degerfors har nämligen släppt in flest mål i hela Allsvenskan och det är inget annat lag som är nära i den statistiken. Att släppa in 32 mål efter 12 omgångar är ett horribelt facit. Degen skulle kanske må bra av att få in någon defensiv förstärkning i sommarens transferfönster. De åkte på en ny storförlust i senaste ligamatchen mot MFF där slutresultatet skrevs till 5-0. Det var en total överkörning och fem mål var nästan i underkant för det blåklädda-laget, samtidigt som Degerfors hade noll skott på mål. Det blir tufft att resa sig från den förlusten, särskilt när det är en ny bortamatch som väntar. Degerfors har nämligen varit ursvaga på bortaplan där man har fem raka förluster.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Kalmar - Degerfors
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.