Axel Olsson|9 juni, 2023, 11:00

Jag väljer att spela på Haaland över 1,5 skott på mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Haaland har snittat 2,5 skott på mål/match i säsongens Champions League.

  • Man City förväntas vara det laget som för matchen och skapar flest målchanser framåt.

  • Haaland har gjort tolv mål på tio CL-starter.

  • Det är säsongens sista match. Stor chans att Haaland spelar 90 minuter.

Anfallsstjärnan i rampljuset

Det är äntligen dags för den prestigefyllda Champions League-finalen och hela fotbollsvärlden riktar blickarna mot Istanbul. Det går inte att förbise Manchester Citys tydliga favoritskap inför den här finalen och de är ytterst nära att fullborda en otrolig trippel. Tydligen var toppen inte nådd för det här klubblaget och de är endast en seger ifrån att skapa ny historia. Pep har vunnit CL-titeln förr men han har suktat efter att få lyfta den här pokalen med sitt kära Manchester City. På pappret har Manchester City redan klarat av betydligt tuffare motståndare, men det är alltid speciellt med finaler och det gäller att vara påkopplade från start.

Manchester City har fått fler dimensioner i sitt anfallsspel med Erling Haaland i spetsen. Han fortsätter att slå rekord efter rekord och trots att förväntningarna var väldigt högt ställda, har han överträffat dessa med sin makalösa målproduktion. Det är sällan vi får se en ung spelare med en sådan mentalitet som han besitter. I Champions League har Haaland stått för hela tolv mål på tio ligastarter och han älskar rampljuset som sådana matcher för med sig. Norrmannen snittar höga 2,5 skott på mål per match och vi tror på många situationer i motståndarnas box. Den förväntade matchbilden är att Man City styr spelet och skapar flest målchanser framåt, vilket betyder att Haaland kommer få gott om tillfällen att stångas inne i boxen. Det är säsongens sista match och Pep kan låta sina nyckelspelare vara kvar längre på planen utan att behöva tänka på nästkommande matcher. Nu är det full fart som gäller och med Haaland i spetsen tror vi att Man City skapar ett rejält tryck i finalen. Specialaren testas!

Försvaret kommer att testas

Italienska Inter kommer till den här finalen som rejäla underdogs, men det är nog inget som bekymrar dem allt för mycket. Det är tydligt att deras främsta styrkor hittas i det solida försvarsspelet och de har inga problem med att ta hem hela laget. Inter gillar att spela med ett lägre försvarsspel mot skickligare motstånd, för att sedan hoppas på omställningsspelet i offensiven. Det kommer med största sannolikhet att bli så, däremot ligger den stora utmaningen i att lyckas hålla tätt mot världens bästa anfall, vilket inte är helt lätt.

Inter har haft en tacksammare väg till finalen med matcher mot Porto, Benfica och storkonkurrenten Milan. Det är fortfarande en otrolig bedrift då ingen förväntade sig att Inter skulle stå på ena sidan av finalen. Deras framfart i turneringen har dock satt sina spår på ligaspelet där det gått betydligt sämre för klubben. Det blev en tredjeplats och de var inte i närheten av någon guldstrid där Napoli var totalt överlägsna. Allt kan hända i en final och Inter vet att de besitter en stark defensiv, men Manchester Citys spets väger tyngre och vi tror att det blir en för tuff utmaning för Inzaghis gäng. Mittbackstrion kommer få det fullt upp då City kan göra mål på flera olika sätt och Haaland är en av dem som kommer få sina chanser att näta.

fotboll, Champions League
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Man City - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.