Daniel Jacobsson|9 juni, 2023, 11:00

Jag väljer att spela på Manchester City i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City är världens bästa klubblag.

  • Manchester City kommer till Prag med två nyvunna titlar: Premier League och FA Cup.

  • Inter skall inte kunna ro på engelsmännen. Gått bra i Champions League, med en något enklare lottning, men i ligaspelet har man underpresterat.

  • Manchester City har en bredd på kvalitet som inget annat lag i världen kommer i närheten av. När inte Erling Haaland smäller in mål är det någon annan som kliver fram.

Numret vassare

Säsongens, och hela fotbollsvärldens, höjdpunkt är här. Manchester City och Inter gör upp om Champions League-titeln på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul under lördagskvällen. Pep Guardiola har möjligheten att vinna trippeln med Manchester City den här säsongen, allt beror på hur det går i den största och viktigaste matchen för klubbens rykte. Spanjoren, som klassas som den allra främsta fotbollstränaren i världen, har ännu inte lyckats vinna den här titeln med Manchester City och det är därför det som återstår här. Hur framtiden ser ut efter att han vunnit allt med giganten från Manchester återstår att se.

Nu finns det bara ett fokus och det är att vinna titeln. Manchester City skrivs upp som en gigantisk favorit inför lördagens final. Ett favoritskap som man haft genom hela säsongen och som man levt upp till såhär långt. Vägen hit har visat vart man står inför den här finalen och att slå ut både Bayern München och Real Madrid med klara besked säger tillräckligt. Nu väntar ett italienskt motstånd i form av Inter som borde vara en betydligt mer tacksam uppgift för engelsmännen. Manchester City vinner med besked även här och det är helt rätt väg att klicka handikapp på det ljusblåa laget i Istanbul.

Förväntad startelva (Manchester City): Ederson; Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne, Grealish, Gundogan; Haaland.

Underdogs

Innan vi pratar bort Inters chanser från den här Champions League-finalen är det läge att applådera den italienska storklubben. Ingen hade räknat med att Inter skulle ta sig till final i år. Klubben har dessutom underpresterat i Serie A, kanske för att man lagt enormt med fokus på den här turneringen eller liknande, för här har man gjort det enastående. På vägen till finalen har lag som Porto, Benfica och rivalen Milan. Det skall också tilläggas att man tog sig vidare från en ren och skär mardrömsgrupp där både Bayern München och Barcelona fanns med från start. Italienarna tog sig förbi den och i slutspelet gick man rent.

Men nu tar det stopp. Finalen mot Manchester City kommer inte bli av den enklaste modellen. Engelsmännen är bäst, överlägset bäst i år och kommer säkerligen visa Inter prov på just detta. Jag tror att vi har en bekväm och relativt trygg seger för laget i ljusblått här. Spetsen är otrolig och den kan inte Inter väga sig emot. Italienarnas defensiv kommer att få att göra här. Är det inte Erling Haaland som producerar målen framåt så är det Gundogan, De Bruyne, Bernardo Silva eller någon annan offensiv storstjärna. Simone Inzaghi har säkert en plan han tror på inför finalen, men jag tror att vi har segraren klar redan i paus. City vinner finalen med två bollar eller fler.

Förväntad startelva (Inter): Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Brozovic, Dimarco; Dzeko, Martinez

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Manchester City - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.